Το μήνυμα Μητσοτάκη για το 1 εκατ. εμβολιασμούς και η έκκληση για την Τσικνοπέμπτη

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός εκατομμυρίου εμβολιασμών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε μήνυμα προς τους πολίτες, τονίζοντας πως τα εμβόλια «αποδεικνύονται ασφαλή και αποτελεσματικά» και η διαδικασία προχωράει οργανωμένα και πιο γρήγορα σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στο μήνυμά του τα ακόλουθα: «Σήμερα, ξεπερνάμε το συμβολικό αριθμό των 1.000.000 δόσεων που σημαίνει ότι κάθε εβδομάδα που περνά, χτίζουμε το τείχος ανοσίας που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια. Από τον Απρίλιο, μάλιστα, θα έχουμε πολύ περισσότερες δόσεις στη διάθεσή μας. Και όσο ο καιρός βελτιώνεται, θα γίνεται σύμμαχός μας».

Στη συνέχεια είπε πως «είμαστε στην αρχή του τέλους» καθώς ο κορονοϊός έχει έντονη εποχικότητα. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι παραμένει ένα κρίσιμο στοίχημα. Σχετικά με τα πιο «ανησυχητικά νέα», όπως ο ίδιος τα χαρακτήρισε, «οι μεταλλάξεις και πρωτίστως η βρετανική έχουν πολύ υψηλή μεταδοτικότητα».

Ο πρωθυπουργός έπειτα αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της άμυνας της Δημόσιας Υγείας η οποία ξεκινάει από σήμερα και θα κάνει πιο αποτελεσματική την εφαρμογή της ελεγχόμενης κινητικότητας.

«Οι νέες ρυθμίσεις δεν διαφέρουν ουσιαστικά από εκείνες της περασμένης άνοιξης. Τότε, όμως, τις τηρούσαμε σχολαστικά μπροστά στο φόβο του άγνωστου κινδύνου. Ενώ τώρα ο κίνδυνος είναι ακριβώς να συμβιβαστούμε με αυτόν. Καταλαβαίνω απόλυτα την πολύμηνη κούραση που μπορεί να φέρει την πρόσκαιρη χαλάρωση. Ίσως και να φοβόμαστε λιγότερο, ελπίζοντας στο εμβόλιο. Όμως, αυτό είναι λάθος για τη φάση στην οποία βρισκόμαστε».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Σωτηρία, όπου σύμφωνα με τον ίδιο είδε συμπολίτες μας 40-45 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, «να υποφέρουν στις εντατικές».

Η έκκληση για την Τσικνοπέμπτη

Αναφερόμενος στη σημερινή ημέρα διευκρίνισε πως πρέπει να φανούμε διπλά προσεκτικοί και να «τσικνίσουμε» μόνο με την οικογένειά μας, τονίζοντας ότι είναι «κρίμα, τώρα, που βλέπουμε την έξοδο, να γίνει μεγάλη ζημιά». «Ειδικά σήμερα, που είναι μέρα παραδοσιακών συγκεντρώσεων, πρέπει να φανούμε διπλά προσεκτικοί. Ας «τσικνίσουμε» μόνο με την οικογένειά μας. Δεν ξέρω, αλήθεια, πώς αλλιώς να το εκφράσω. Είναι κρίμα, τώρα, που βλέπουμε την έξοδο, να γίνει μεγάλη ζημιά. Να γκρεμίσουμε, δηλαδή, στο τέλος όσα με κόπο χτίσαμε από την αρχή».

Περισσότερα σε Ειδήσεις