Ο Μητροπολίτης Κηφισίας & Ωρωπού για τον συνωστισμό στην κηδεία του αρχιμανδρίτη

Στην συγκέντρωση κόσμου που παρατηρήθηκε στην κηδεία του αρχιμανδρίτη στον Άγιο Στέφανο αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλος, λέγοντας πως ειδοποιήθηκε από το πρωί η αστυνομία και πως ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αυστηρός για την ορθή τήρηση των μέτρων. 

Αναλυτικότερα ο Μητροπολίτης Κύριλλος, μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA αναφορικά με το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στην εξόδιο ακολουθία  εν μέσω πανδημίας, επεσήμανε τα εξής :«Ο πατήρ Σαράντης Σαράντος ήταν ένας κληρικός 80 ετών, επί 50 χρόνια υπηρετούσε στο Μαρούσι. Η οικογένειά του έχει 4 παιδιά και 19 εγγόνια. Πεθαίνει την Κυριακή το βράδυ τις 11. Στις 12 με παίρνουν τα παιδιά και μου λένε ότι δεν ήθελαν να δημιουργηθεί πρόβλημα, και να μην κηδευτεί στο Μαρούσι. Το πρωί έκανα εγώ την κηδεία και ήμουν εκεί. Ειδοποιώ από το πρωί την αστυνομία να βρίσκεται στο χώρο, ήρθε η αστυνομία και ασφαλίσαμε το χώρο. Έγινε στο μοναστήρι στον Άγιο Στέφανο. Είμαι αυστηρός με την τήρηση των μέτρων, σε σημείο που να έχω παρεξηγήσεις» είπε ο Μητροπολίτης Κύριλλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στο ναό μπήκε μόνο η οικογένεια και οι ιερείς. «Ήταν λάθος που ήρθε ο κόσμος. Το έμαθαν και ήρθαν. Για να προσεγγίσει κάποιος εκεί υπάρχει μια διαδικασία. Η αστυνομία έκανε σωστά τη δουλειά της. Δεν είναι 500 άτομα, δεν χωράνε 500 άτομα. Στις εικόνες πόσοι φορούν μάσκες; Το 80% φοράει μάσκες» συνέχισε ο ίδιος.

«Όταν πήγα και ξεκίνησα την Ακολουθία, όποιος ήταν μέσα στον ναό τον βγάλαμε έξω. Σε σύγκριση με καταστάσεις που βλέπουμε αλλού, το 80% φορούσε μάσκες» εξήγησε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι «στην κηδεία ήταν σκορπισμένοι. Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται μόνο μέσα σε κλειστά γραφεία. Είναι αλλιώς σε μια λειτουργία σε μια συγκροτημένη κατάσταση, και αλλιώς σε μια κηδεία. Η αστυνομία ήταν εκεί και έκανε και προσωπικό έλεγχο», κατέληξε ο ίδιος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις