Ανοίγουν οι μητροπολιτικοί ναοί για τρεις εορτασμούς - Τι θα γίνει με γάμους, βαπτίσεις

Ανοίγουν οι μητροπολιτικοί ναοί της χώρας για τρεις μεγάλους εορτασμούς και με την επιβολή αυστηρών μέτρων σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Με πολύ αυστηρά μέτρα ανοίγουν οι μητροπολιτικοί ναοί της χώρας όπως ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για τρεις μεγάλους εορτασμούς -τους Χαιρετισμούς, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Τα μέτρα που θα ισχύουν στους μητροπολιτικούς ναούς για εκείνες της ημέρες είναι η παρουσία ενός πιστού ανά 25 τ.μ. ενώ οι κληρικοί ή οι ψάλτες που θα συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι είτε να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test για κορονοϊό.

Όσον αφορά την τέλεση γάμων και βαπτίσεων ο κ. Χαρδαλιάς δεν ξεκαθάρισε ποτέ ακριβώς θα μπορούν οι πολίτες να αρχίσουν να τους πραγματοποιούν δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «βήμα βήμα σταθμίζουμε τα δεδομένα και θα προχωράμε στην επόμενη μας κίνηση». Χαρακτήρισε πρόχειρο το να βάζουμε χρονοδιαγράμματα για το πότε θα επιτραπούν οι γάμοι και βαπτίσεις ή το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις