Μήδεια: Στα λευκά η Δυτική Αττική, δύσκολες οι επόμενες ώρες - σε επιφυλακή Δήμοι και Περιφέρειες

Ιδιαίτερα αισθητή έκανε την παρουσία της η κακοκαιρία Μήδεια, στους Δήμους της Δυτικής Αττικής καθώς από νωρίς το πρωί οι πυκνές χιονοπτώσεις, έντυσαν τις πόλεις στα λευκά.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα απο το πέρασμα της ''Μήδεια" ωστόσο σε ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργεία των Δήμων εν αναμονή του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας.

Αργύρης Οικονόμου: «Η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας είναι σε επιφυλακή»

Χιονισμένη πλατεία Ελευσίνας

Χιονισμένη πλατεία Ελευσίνας

Στην Ελευσίνα το χιόνι το έστρωσε για τα καλά, ενώ ο Δήμαρχος της πόλης Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε στο «kedenews» ''Απο τα ξημερώματα η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας είναι σε επιφυλακή. Μαζί με τους Αντιδημάρχους, είμαστε εδώ για να συντονίσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τις ανάγκες στον δρόμο. Το πρόγραμμα ''Βοήθεια στο Σπίτι'' είναι σε ισχύ για όποιον  το χρειάζεται, παράλληλα υπάρχει διαθέσιμο αντιπαγετικό αλάτι για τα σπίτια και θερμαινόμενοι χώροι για τις ευπαθείς ομάδες. Όσοι συμπολίτες μας χρειαστούν βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλεφωνα 210-5537100,252 (Ελευσίνα), 2132140410 (Μαγούλα), όλο το 24ωρο. Επίσης παρότι δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο και την πόλη, θέλω να ζητήσω απο όλους τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, τις οποίες θα πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο. Η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου ανάλογα με την ένταση των καιρικών φαινομένων''

Αγώνας της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί 

Λευτέρης Κοσμόπουλος

Αυτοκίνητο καλυμμένο με χιόνι

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, με  το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις Δημοτικές Κοινότητες Φυλής, Βιλλίων και Ερυθρών. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δίνουν αγώνα  προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ανοιχτοί.  Λευτέρης Κοσμόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής ''Είμαστε σε πλήρη κινητοποίηση και επιφυλακή. Με προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία των συμπολιτών μας, παρεμβαίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ενώ αρμοδιότητά μας αποτελούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες, με βάση τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Η ένταση του φαινομένου θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες, αλλά είμαστε παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις για να μην μείνει κανείς συμπολίτης μας απροστάτευτος''.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ απο το μεσημέρι της Δευτέρας, διακοπές ρεύματος εντοπίζονταν στις περιοχές Βαρυμπόμπης, Ασπροπύργου, Αυλώνα, Μαλακάσας, Διονύσου, Δροσιάς, Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Κάλαμου, Μαρκοπούλου Ωρωπού, Εκάλης, Πικερμίου, Ροδόπολης και Σταμάτας.

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της ''Μήδειας''

Εντωμεταξύ ολοκληρώθηκε  ευρεία σύσκεψη, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών  Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρου Λιβάνιου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε το άνοιγμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας μέχρι τις 19.00, όπου και θα επιτρέπεται  η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ενώ μετά τις 19.00 η Εθνική Οδός θα κλείσει μέχρι τις 19.00 της επομένης ημέρας εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται για αύριο Τρίτη.

'Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού από την ΕΜΥ

Τις επόμενες ώρες αναμένεται επιδείνωση των καιρικών φαινομένων σε ολόκληρη τη χώρα με ισχυρές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ. Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Μήδεια αναμένεται σφοδρότερο με έντονες χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, χαμηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο σε κάποιες περιοχές κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, να φτάνει ακόμη και τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις