Τσελέντης: Ισχυροί μετασεισμοί για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες

Για πλούσια μετασεισμική ακολουθία που θα κρατήσει τουλάχιστον 2-3 μήνες, προειδοποίησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο MEGA για τον σεισμό που ταρακούνησε τη Θεσσαλία.

Τουλάχιστον 100 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στην Ελασσόνα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, για τους επόμενους δύο με τρεις μήνες θα γίνονται ισχυροί μετασεισμοί  και έκανε έκκληση στους πολίτες να μην πανικοβάλλονται.

«Επειδή ήταν μικρό το εστιακό βάθος γνωρίζουμε ότι οι μετασεισμοί θα κρατήσουν αρκετό καιρό. Μπορεί και μήνες. Την ξέρω την περιοχή αυτή και τα περισσότερα σπίτια είναι πλινθόκτιστα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 100 μετασεισμοί. Θα πρότεινα να μην μπουν μέσα για αρκετό καιρό στα σπίτια οι κάτοικοι», συνέχισε ο ίδιος.

«Κάθε σεισμός της τάξης του 6 και πάνω μπορεί να επηρεάσει και διπλανά ρήγματα. Δεν έχουμε δει προς το παρόν μετατόπιση. Θα μπορούσε να επηρεάσει το ρήγμα της Λάρισας, αλλά δεν έχει μαζέψει το απαραίτητο φορτίο. Το παρακολουθούμε όμως. Ενάμιση μήνα πριν το σεισμό καταγράφαμε πολλούς μικροσεισμούς στο συγκεκριμένο ρήγμα», πρόσθεσε ο κ. Τσελέντης.

Λέκκας: Ο σεισμός ήταν έκπληξη για την περιοχή

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο OPEN TV, τόνισε ότι «ο σεισμός ήταν έκπληξη για την περιοχή. Θετικό είναι ότι έχουμε πολλούς μετασεισμούς». «Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ είναι η ''οροφή'' που μπορούμε να φτάσουμε για τα συγκεκριμένα ρήγματα της περιοχής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις