Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις εκτός νομού;

Ορισμένοι επιστήμονες ζητούν απαγόρευση μετακινήσεων και εκτός νομού

Παρ' όλο που στο χθεσινό του διάγγελμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε λόγο για απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός νομού, ορισμένοι επιστήμονες θεωρούν πως θα έπρεπε να εφαρμοστεί σαν μέτρο.

Ωστόσο, όσον αφορά την Κοζάνη και την Καστοριά που βρίσκονται στο «κόκκινο» σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, οι μετακινήσεις εκτός νομού απαγορεύονται ρητά. Παράλληλα, είναι πολύ πιθανό να ενταχθούν και άλλες περιοχές σε αυτήν την απαγόρευση σε περίπτωση που περάσουν στο επίπεδο 4.

Οι εισηγήσεις των ειδικών

Ο καθηγητής γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, τάχθηκε υπέρ των νέων μέτρων που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, σημείωσε πως άργησαν να ληφθούν.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα μέτρα θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρά και περιλαμβάνουν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Και αυτό, διότι το γεγονός ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις από περιοχή σε περιοχή, δυσκολεύει κατά πολύ τα πράγματα.

«Πιστεύω ότι αν είχαμε πάρει αυτά τα μέτρα νωρίτερα και μάλιστα σε όλη την επικράτεια και όχι σε συγκεκριμένες περιοχές, θα είχαμε πολλά περισσότερα ‘’όπλα’’ χωρίς να υπάρχουν μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία».

«Με ανησυχεί ότι τα μέτρα δεν είναι για όλη την επικράτεια. Διότι υπάρχουν άνθρωποι που θα μετακινούνται σε διάφορες περιοχές. Έτσι θα συνεχίζονται οι μεταδόσεις και ουσιαστικά θα επιβαρυνθούν τις περιοχές που αυτήν τη στιγμή δεν έχουν πρόβλημα», προσέθεσε και κατάληξε:

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε πιο γενναία μέτρα, π.χ. ο περιορισμός την κυκλοφορίας ισχύει από πολύ πιο νωρίς στο Παρίσι. Όχι τόσο αργά τη νύχτα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις