Μέσα Μεταφοράς: Ανακαλούνται οι άδειες, αυξάνονται τα δρομολόγια

Τις άδειες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ανακαλούν οι διοικήσεις των συγκοινωνιακών εταιριών, προκειμένου να σταματήσουν οχήματα και συρμοί να αποτελούν υγειονομικές βόμβες, λόγω της εφαρμογής του θερινού ωραρίου.

Για απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης τα οποία οδήγησαν την κυβέρνηση να πάρει αυστηρότερα μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε πολλούς κλειστούς χώρους έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Από την ημέρα που ανοίξαμε τις πύλες μας στον κόσμο βλέπουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε σχετικά με επιτυχία τα εισαγόμενα κρούσματα. Έχουμε εφαρμόσει περιοδικά εκτεταμένους ελέγχους με βάση έναν ειδικό αλγόριθμο που έχει αναπτύξει η επιτροπή των ειδικών μας. Άρα τα εισαγόμενα κρούσματα αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να είναι μεγάλο πρόβλημα. Αντίθετα, μεγάλο πρόβλημα είναι ο εφησυχασμός στο εσωτερικό, αυτός είναι ο εχθρός», ανέφερε και πρόσθεσε: “Εξετάζεται το θέμα ότι μέσα στην περίοδο του Αυγούστου που θα υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα του πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς τα χωριά, προς τα νησιά και πάλι πίσω μήπως πρέπει να υπάρξουν μεγαλύτεροι έλεγχοι σε χώρους συναθροίσεων όπως τα μπαρ. Είναι κάτι το οποίο συζητά η επιτροπή των ειδικών, δεν έχουμε εισήγησή της ακόμη αλλά είναι κάτι το οποίο το εξετάζουμε και εμείς και περιμένουμε νεότερες εισηγήσεις”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας και σημείωσε:

“Μία μεγάλη πηγή ανησυχίας είναι η χρήση των μέτρων στα ΜΜΜ. Για αυτόν τον λόγο εμείς θα προσπαθήσουμε να πυκνώσουμε τα δρομολόγια. Ήδη ανακαλούνται άδειες, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια και στα λεωφορεία και στους σταθμούς των μετρό και του ηλεκτρικού προκειμένου να έχουμε πιο συχνά δρομολόγια για να μην υπάρχει συνωστισμός. Αυτά είναι μέτρα τα οποία λαμβάνουμε γιατί τα ΜΜΜ είναι ίσως υπεύθυνα σε έναν βαθμό για τη διασπορά στα αστικά κέντρα”. “Η απόφαση του ΣτΕ μιλά για αναδρομικά για 11 μήνες για τις κύριες συντάξεις. Άρα, εμείς ερχόμαστε και εφαρμόζουμε πλήρως την απόφαση του ΣτΕ για όλους, είτε προσέφυγαν, είτε δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και καταβάλουμε τα χρήματα εφάπαξ σε όλους τους συνταξιούχους οι οποίοι δικαιώθηκαν, είτε του δημόσιου, είτε του ιδιωτικού τομέα”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις