Στα θρανία ξανά οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων - Μάσκες, ανοιχτά παράθυρα και αντισηπτικά

Στα θρανία τους επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γενικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ύστερα από το δίμηνο κλείσιμο των σχολείων που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση λόγω των βεβαρυμμένων επιδημιολογικών δεδομένων που παρουσιάστηκαν στη χώρα μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών και των νηπιαγωγείων γύρισαν και πάλι στα σχολεία τους. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι δομές της Ειδικής Αγωγής, οι οποίες δεν έχουν διακόψει τη δια ζώσης λειτουργία τους τη φετινή σχολική χρονιά.

Η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία συνοδεύεται από συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό, τα οποία παραμένουν τα ίδια με εκείνα που ίσχυαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μέτρα προστασίας
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ τα σχολεία θα πρέπει να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά.
  • Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που μπορούν να παρέχουν προς πώληση.
  • Προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.
  • Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν στην αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία.

Δασκάλα σε σχολείο του Περιστερίου ανοίγει τα παράθυρα στις αίθουσες

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σχολεία

Από σήμερα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα διενεργούν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία.

Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών - μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr που είναι προληπτικής φύσεως -, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μια εικόνα των επιδημιολογικών δεδομένων που προκύπτουν από τα δια ζώσης μαθήματα.

Να σημειωθεί ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, συνοδευόμενη από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή και την ΓΓ Αναστασία Γκίκα, θα επισκεφθούν το πρωί της Δευτέρας δημοτικά σχολεία στη Μεταμόρφωση και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Eπέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων

Περισσότερα σε Ειδήσεις