Ζέττα Μακρή: Πρώτα θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια - Σχέδιο για τεστ σε καθηγητές και μαθητές κάθε Δευτέρα

Προτεραιότητα στην επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων δίνει το υπουργείο Παιδείας, καθώς έμειναν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κλειστά.

Όπως  χαρακτηριστικά δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, στο «MEGA Σαββατοκύριακο», «όταν μας δώσουν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι, είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στην δια ζώσης εκπαίδευση. Γυμνάσια και Λύκεια έμειναν περισσότερο χρόνο κλειστά. Γι’ αυτό και για πολλούς άλλους λόγους βρίσκονται στην προτεραιότητα του υπουργείου».

Σύμφωνα με την κα. Μακρή, «αν αποφασιστεί από τους ειδικούς η επαναλειτουργία των σχολείων στις 5 Απριλίου, τότε αυτό θα γίνει με self – test. Υπάρχει σχέδιο να γίνεται τεστ σε καθηγητές και μαθητές κάθε Δευτέρα. Επιθυμία μας είναι να γυρίσουν με ασφάλεια στην τάξη τους παιδιά και εκπαιδευτικοί».

Αν κάποιος βρίσκεται θετικός στον ιό, συμπλήρωσε, ενδεχομένως να πραγματοποιεί επαναληπτικό τεστ σε δημόσια δομή υγείας.

«Το υπουργείο ζήτησε και πέτυχε να γίνει κατά προτεραιότητα εμβολιασμός των εκπαιδευτικών στα ειδικά σχολεία, αλλά και των παιδιών και του βοηθητικού προσωπικού σε αυτά». Μάλιστα, έκανε λόγο, ότι υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, ώστε οι αδιάθετες δόσεις εμβολίων να αξιοποιούνται τόσο σε εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων όσο και σε εν γένει εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα σε Ειδήσεις