Λουράντος: Δεν είναι έτοιμη η πλατφόρμα για τα self tests

Τα self tests φθάνουν στα φαρμακεία της χώρας. Ο στόχος είναι να διανεμηθούν μέχρι την Τετάρτη σε 11.000 φαρμακεία 

Του Κώστα Παππά

Ωστόσο ακόμα και αν μέχρι αύριο οι φαρμακοποιοί έχουν τα τεστ, η απαραίτητη πλατφόρμα που θα επιτρέπει με τη χρήση του ΑΜΚΑ την χορήγησή τους, δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμη πριν από την Παρασκευή. Τα self tests είναι ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα των επιστημόνων για τον έλεγχο της πανδημίας , καθώς θα μπορεί να κινητοποιεί τους πολίτες στη συνέχεια για τη διενέργεια του ασφαλούς μοριακού τεστ, ως προς τη διερεύνηση ενός ύποπτου κρούσματος.

Την πληροφορία ότι η πλατφόρμα για τη διενέργεια των self tests δεν είναι ακόμα έτοιμη έδωσε μιλώντας στο kedenews.gr ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:« Ακόμα και αν έρθουν τώρα στα φαρμακεία τα test που θα τα δώσουμε αφού δεν υπάρχει πλατφόρμα. Από ότι είπανε την Παρασκευή θα είναι έτοιμη. Τώρα θα είναι δε θα είναι; Άρα όποτε και να τα πάρουμε απλώς τα πήραμε και τα έχουμε».

«Δεν θα πατούσε κανείς αν ήξεραν ότι κάνουμε τεστ»

Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε πριν από λίγες μέρες για το πώς και που θα γίνονται αυτά τα τεστ ο κ. Λουράντος αναφέρθηκε ακόμα και στην χρήση τους, η οποία δεν θα γίνεται στα φαρμακεία όπως μας είπε: «Η χρήση των τεστ είναι απλή και θα γίνεται από τους πολίτες. Εάν κάποιος δεν μπορεί να το κάνει τι να πω , απλώς μπορούμε να το δείξουμε, να το κάνουμε όχι» τόνισε και συνέχισε «Υπάρχει πλέον νόμος και απαγορεύεται το τεστ μέσα στα φαρμακεία. Δεν υπάρχει τρόπος να το κάνουμε ακόμα και αν θέλαμε. Αλίμονο αν ήξερε ο κόσμος ότι κάνουμε τεστ, δεν θα πατούσε κανείς εδώ , γιατί ένα θετικό να βρεθεί μετά τι κάνουμε;»

Περισσότερα σε Ειδήσεις