Άρση lockdown: Πότε ανοίγουν λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός

Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου και τα βήματα της επιστροφής στην νέα κανονικότητα προετοιμάζει η κυβέρνηση

Το πρώτο βήμα θα γίνει με τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες εκτιμάται ότι θα ανεβάσουν ξανά ρολά 22 του μηνός. Το επόμενο βήμα θα γίνει στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου με την επαναλειτουργία της εστίασης αλλά αποκλειστικά με…τραπεζάκια έξω ενώ το πιο κρίσιμο βήμα αναμένεται τον Μάιο που θα επιχειρηθεί να ανοίξει η τουριστική σεζόν.

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης αναφερόμενος στις προθέσεις της κυβέρνησης είπε ότι στόχος είναι εντός του Μαρτίου να ανοίξει σταδιακά η αγορά και η κοινωνία. «Είναι μια μάχη με τον χρόνο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega ενώ για το lockdown δήλωσε πως η παράτασή του ή όχι θα εξεταστεί επίκαιρα.

Για το λιανεμπόριο είπε πως το άνοιγμά του θα γίνει με σύστημα που θα ελέγχει κατά το δυνατόν την κινητικότητα και θα εξασφαλίζει την τήρηση των μέτρων. Όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το λιανεμπόριο αποτέλεσε υπερμεταδότη του ιού. «Για το επόμενο δεκαήμερο θα γίνει μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να κατεβάσουμε τους ρυθμούς εξάπλωσης του ιού με αποτέλεσμα να ανοίξει το λιανεμπόριο και τα σχολεία», είπε σχετικά.

Αναφορικά με την απελευθέρωση της μετακίνησης από νομό σε νομό, δήλωσε ότι πολύ νωρίς ακόμα για μια τέτοια απόφαση, ωστόσο εκτίμησε ότι το φετινό Πάσχα θα είναι καλύτερο και πιο ανοιχτό σε σχέση με πέρσι.

Περισσότερα σε Ειδήσεις