Lockdown: «Κλειδώνει» η δεύτερη παράταση

Σιγά σιγά αρχίζουν να φαίνονται τα αποτελέσματα των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί από τις αρχές Νοεμβρίου

Η μικρή μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού ανοίγει παράθυρο αισιοδοξίας στους ειδικούς, οι οποίοι ωστόσο προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη στο άνοιγμα της κοινωνίας, καθώς είναι μεγάλος ο κίνδυνος να αντιστραφούν τα πράγματα.

Ωστόσο, αυτό που είναι ξεκάθαρο και σχεδόν βέβαιο, είναι ότι το lockdown θα πάρει παράταση για ακόμα μία εβδομάδα, δηλαδή μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη», δήλωσε κατηγορηματικά στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά εξηγώντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορονοϊό παραμένει υψηλός και σίγουρα ένα μέρος τους θα διασωληνωθεί. Όπως είπε έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας «και σίγουρα 10 ημέρες». Το ασφαλές θα είναι γύρω στα 500 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι σε διψήφιο αριθμό.

Στα 1.193 τα νέα κρούσματα – 98 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ την Κυριακή, σε 1.193 ανήλθαν τα νέα κρούσματα, ενώ κατεγράφησαν 98 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 2.321. Σε 603 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Δεδομένων των συνθηκών, οι υγειονομικές εφεδρείες της Αττικής ενδέχεται να κληθούν να συνδράμουν δραστικά στην αποφόρτιση της πίεσης που δέχεται το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα από τον κορoνοϊό.

Νέες ανακοινώσεις 

Σε ό,τι αφορά την άρση του lockdown, σχετικές ανακοινώσεις πρέπει να αναμένονται περί τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, όταν η επιδημιολογική εικόνα θα είναι σαφέστερη. Η κυβέρνηση ωστόσο αναμένεται να κινηθεί εξαιρετικά προσεκτικά, με ένα πιθανό σενάριο να θέλει να επαναλειτουργούν σε πρώτη φάση τα δημοτικά σχολεία και στη συνέχεια το λιανεμπόριο

Περισσότερα σε Ειδήσεις