Παραιτήθηκε και ο Στάθης Λιβαθινός από το Εθνικό Θέατρο

 

Την παραίτησή του από το Εθνικό Θέατρο υπέβαλε ο Στάθης Λιβαθινός. Ο κ. Στάθης Λιβαθινός παραιτήθηκε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ύστερα από καταγγελίες που είχαν γίνει από σπουδαστές εις βάρος του.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Λιβαθινός ήταν πριν από τον Δημήτρη Λιγνάδη Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Εντός της ημέρας αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού για την παραίτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, στη σκιά των αποκαλύψεων για τον Δημήτρη Λιγνάδη, σπουδαστές του Εθνικού συνέταξαν μια επιστολή στην οποία κατήγγειλαν διάφορες συμπεριφορές. Με αφορμή την επιστολή ξεκίνησε ένας διάλογος των σπουδαστών με την διευθύντρια, που κατέληξε σε μία κοινή ανακοίνωση.

"Δεν θα μπω σε διάλογο μαζί τους"

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θέατρου αναφέρει: "Δεν νιώθω καμία πικρία. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα αποχαιρετήσω τα παιδιά" και συμπληρώνει: "δεν θα μπω σε διάλογο μαζί τους", αναφερόμενος στις κατηγορίες εις βάρος του μετά από καταγγελίες σπουδαστών της δραματικής σχολής για "αυταρχική συμπεριφορά, μειωτικά και ομοφοβικά σχόλια και διακρίσεις". Ο κ. Λιβαθινός αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Τα παράπονα των σπουδαστών εκφράστηκαν στην ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, παρουσία του συνόλου των σπουδαστών και των διδασκόντων. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τότε, αναφέρεται ότι "το τραυματισμένο κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων έχει αποκατασταθεί".

Περισσότερα σε Ειδήσεις