Λινού: "Αναμένεται αύξηση νεκρών και διασωληνωμένων" (Βίντεο)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, τόνισε την ανάγκη εμβολιασμού κατά του κορονοϊού αλλά και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αναμένεται αύξηση των νεκρών αλλά και των διασωληνωμένων».

«Επειδή αυξάνονται τα κρούσματα, περιμένουμε ίσως να δούμε και περισσότερους διασωληνωμένους και νεκρούς» τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, ενώ είπε ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός πως χθες καταγράφηκαν 13 νεκροί και αυξάνονται οι διασωληνωμένοι.

Η κ. Λινού, σε συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε ότι σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρατηρείται καλύτερη εικόνα στην Ελλάδα, αλλά όπως είπε χρειάζεται έντονη προσπάθεια και σε προσωπικό και σε κεντρικό Πολιτειακό επίπεδο για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση.

Η κ. Λινού επεσήμανε ακόμη ότι «δεν πρέπει να ανταλλάσσουμε τα πράγματά μας γιατί ο κορονοϊός επιβιώνει για ώρες στις επιφάνειες». Η καθηγήτριας επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, εξέφρασε ακόμη τον προβληματισμό της για την έρευνα που δείχνει ότι οι μισοί Έλληνες δεν φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Όπως υποστήριξε, «πρέπει να αρχίσουν και καμπάνιες υπέρ του εμβολίου».

Περισσότερα σε Ειδήσεις