Το λιανεμπόριο, η 1η Μαρτίου και ο αποκλειστικός κωδικός SMS στο 13033

«Στο τραπέζι» έχει πέσει η δημιουργία ενός νέου κωδικού SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις, ειδικά για τα ψώνια στα μαγαζιά όταν ανοίξουν, κάτι που φαίνεται να προγραμματίζεται για την 1η Μαρτίου ή για μια εβδομάδα αργότερα.

Σημειώνεται ότι και τα σούπερ μάρκετ ζητούν νέο κωδικό και συγκεκριμένα το 7 για να κάνουν τις αγορές οι πολίτες.

Τι θα γίνει τελικά και τι θα αφορά ακριβώς ο νέος κωδικός, αλλά και πώς θα λειτουργεί δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Μία θετική εκτίμηση μετέφερε αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Την ερχόμενη Δευτέρα θεωρώ ότι το λιανεμπόριο θα ανοίξει. Έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει με οποιοδήποτε τρόπο του έχει προταθεί. Το υπουργείο Ανάπτυξης στέκεται στο πλευρό της πραγματικής οικονομίας, και οι προσπάθειες όλων είναι να επαναλειτουργήσουμε με ασφάλεια. Ανάλογα με την πορεία των κρουσμάτων θα προτείνουμε είτε με click away είτε με click inside. Η αίσθηση που έχω είναι ότι μπορούμε να ανοίξουμε την ερχόμενη Δευτέρα με ασφάλεια», είπε ο κ. Καφούνης για το λιανεμπόριο.

Η πιθανή προσθήκη κωδικού στο 13033

Στην κυβέρνηση σκέφτονται να μπει και ένας νέος κωδικός στο παιχνίδι που θα αφορά αποκλειστικά στα καταστήματα. Κι αυτός ο κωδικός θα έχει χρονικό περιορισμό, με τους πολίτες – καταναλωτές να μπορούν να στείλουν μόνο ένα μήνυμα. Προς το παρόν το πλάνο που έχει η κυβέρνηση είναι η δημιουργία ενός νέου SMS για τα ψώνια με click away, το οποίο θα έχει περιορισμούς.

Περισσότερα σε Ειδήσεις