Λιανεμπόριο: Σήμερα οι αποφάσεις της επιτροπής για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή λοιμωξιολόγων με τις αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη να είναι στο τραπέζι

Με τα καταστήματα να λειτουργούν σε όλη την χώρα θέτοντας σε εφαρμογή τις «βαλβίδες αποσυμπίεσης» από το άνοιγμα του λιανεμπορίου εξαιρέθηκαν η Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. Ο λόγος αυτής της εξαίρεσης σύμφωνα με την κυβέρνηση ήταν τα επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα των περιοχών προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των καταστηματαρχών, καθώς και η Αττική είναι στο «κόκκινο».

Διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές

Ένα άλλο ζήτημα που ενδεχομένως θα συζητήσει σήμερα η επιτροπή λοιμωξιολόγων είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές. Η πυλωτική εφαρμογή των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα με κωδικό 6 στο 13033, θα ήταν αυτό που θα έκρινε αν το μέτρο θα ισχύσει και τις καθημερινές. Ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη στο Star φάνηκε θετικός σχετικά με αυτό το μέτρο.

«Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές» ανέφερε.

Βεβαίως, το ενδιαφέρον των πολιτών είναι το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση αναφορικά με το Πάσχα καθώς τα πράγματα παραμένουν οριακά. Οι ειδικοί αναμένεται να πάρουν αποφάσεις πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και στην κυβέρνηση αφήνουν προς το παρόν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις