Πως θα λειτουργούν τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο το Σαββατοκύριακο

Μετά τις χθεσινές αποφάσεις της αρμόδιας επιτροπής λοιμωξιολόγων προστέθηκαν νέες απαγορεύσεις στην χώρα

Νέα μέτρα θα ισχύουν από σήμερα και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για όλη την χώρα ενώ θα αλλάξει και η λειτουργία των κομμωτηρίων και του λιανεμπορίου τα Σαββατοκύριακα. Ειδικότερα, αποφασίστηκε «λουκέτο» αυτών των υπηρεσιών στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας αλλά και την Χαλκιδική, μόνο όμως για το Σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά λοιπόν το λιανεμπόριο αυτό θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή μόνο με την μέθοδο του click away ενώ το click in shop δεν θα ισχύει, ενώ το ίδιο θα γίνει και με τα κομμωτήρια τα οποία δεν θα λειτουργούν το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια στιγμή ανοιχτά θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική τα σούπερ μάρκετ αλλά και οι φούρνοι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Από σήμερα μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου, όπου θα επανεξεταστούν τα μέτρα και θα ληφθούν οι αντίστοιχες αποφάσεις, οι πολίτες κάθε Σάββατο και Κυριακή θα μπορούν να μετακινούνται μέχρι τις 6 το απόγευμα. Συγκεκριμένα η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Περισσότερα σε Ειδήσεις