Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κρουαζιερόπλοιο - Κορονοϊός: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος

Κρουαζιερόπλοιο – Κορονοϊός: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος

Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα στα επαναληπτικά τεστ για τα 12 μέλη του πληρώματος – Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 με τα κρούσματα κορονοϊού κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Πειραιά.

Όπως μετέδωσαν ειδησεογραφικά μέσα σε υγειονομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε 12 εργαζόμενοι του κρουαζιερόπλοιο βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ωστόσο, η TUI στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο είχε αναφέρει ότι στα επαναληπτικά τεστ οι έξι από τους 12 υπαλλήλους είχαν βρεθεί αρνητικοί και αναμένονταν τα αποτελέσματα για τους υπόλοιπους έξι.

Πως τα θετικά κρούσματα μετατράπηκαν σε αρνητικά

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 12 τεστ που έγιναν στην Κρήτη βρέθηκαν οριακά θετικά και στον επανέλεγχο με επαναληπτικά τεστ που έγιναν εν πλω προέκυψε χθες βράδυ ότι τα 6 βγήκαν αρνητικά στον κορονοϊό, ενώ σήμερα και τα υπόλοιπα 6 τεστ βγήκαν αρνητικά. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι πρώτες θετικές ενδείξεις ενδεχομένως να οφείλονται σε λάθος του εργαστηρίου της Κρήτης με το οποίο συνεργάζεται η εταιρεία.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δεν αναμένεται να πάνε πλέον στο κρουαζιερόπλοιο, σε αυτό ωστόσο οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ συνεχίζονται κανονικά και θα ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ έχει γίνει ήδη ο πρώτος έλεγχος και κλιμάκια έχουν λάβει δείγματα επιφανειών προς εξέταση βάσει των πρωτοκόλλων, έχουν ληφθεί δείγματα από τα 12 μέλη του πληρώματος τα οποία είχαν βγει την Κυριακή οριακά θετικά. Ωστόσο, εφόσον τα επαναληπτικά τεστ ήταν αρνητικά ίσως να μην χρειαστεί και η πραγματοποίηση ιχνηλάτησης επαφών.

Τα μέλη του πληρώματος που είχαν έρθει σε επαφή με τα θετικά κρούσματα έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Η ανακοίνωση της εταιρείας TUI

«Στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της TUI Cruises, στο οποίο προβλέπεται η διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων COVID-19 στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου, εντοπίστηκαν σήμερα, Δευτέρα 28/09, δώδεκα μέλη του πληρώματος του πλοίου ”Mein Schiff 6” θετικοί στον ιό. Κανένα από τα δώδεκα μέλη του πληρώματος δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.

Στα δώδεκα άτομα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο πλοίο επαναληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντισωμάτων. Τα πρώτα έξι αποτελέσματα αποδείχθηκαν αρνητικά (28/09, έως τις 4:30 μ.μ.). Τα υπόλοιπα έξι αναμένονται μέχρι αύριο το πρωί. Επιπλέον, θα διενεργηθούν έλεγχοι και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ