Κορονοπάρτι: Αποκλεισμό πλατειών σχεδιάζει η κυβέρνηση

Το θέμα των κορoνοπάρτι στις πλατείες απασχόλησε την καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό τη Δευτέρα

Η εικόνα προβληματίζει ιδιαίτερα, και φαίνεται πως το σχέδιο είναι να μπει μπλόκο σε αυτού του είδους τη διασκέδαση με αποκλεισμό πλατειών.

Σημειώνεται πως ερωτηθείσα για τα κορoνοπάρτι στο καθιερωμένο εξ αποστάσεως briefing η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε:

«Είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αυτό στο οποίο βρισκόμαστε ενόψει Πάσχα και πολύ περισσότερο ενόψει καλοκαιριού. Υπάρχει μία εύλογη κόπωση των πολιτών. Πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή. Θέλω να πω ότι η αστυνομία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κοινωνική συνείδηση, μια παρέμβαση μαζική της αστυνομίας σε συγκεντρώσεις ή πάρτι χιλίων ατόμων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικότερη διασπορά του ιού και ακόμη και σε επεισόδια, καθώς μπορεί να υπάρχουν ομάδες μέσα σε αυτά τα πάρτι που μπορεί να επιδιώκουν επεισόδια ή μία σύγκρουση με την Αστυνομία. Κάνουμε έκκληση για κοινωνική ευθύνη όλων».

Πως το αντιμετωπίζει η Αστυνομία 

Στη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία να φυλάξει όλες τις πλατείες αναφέρθηκε, μιλώντας στο Alpha 98,9 και ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.

«Όταν σε μια πλατεία έχουμε 2.000 άτομα. Όταν μέσα σε μια πλατεία υπάρχουν 12χρονα και 13χρονα, 15χρονα, άνθρωποι με το καροτσάκι με το μωρό μέσα και με τη σύζυγό τους 10 το βράδυ και πίνουν ποτό και υπάρχουν μέσα και μπαχαλάκηδες και ακραίοι και άνθρωποι με οτιδήποτε - δεν ξέρω - φέρνουν πάνω τους, πείτε μου πώς θα μπορέσει να κάνει μία παρέμβαση η ΕΛ.ΑΣ. Αν θέλουν να κάνουμε παρέμβαση, ας το διατάξουν κάποιοι, ας κάνουν έναν σχεδιασμό κι ας το κάνουν. Δεν νομίζω όμως να πάμε να λύσουμε ένα πρόβλημα και να δημιουργήσουμε άλλα δέκα πάρα πολύ ισχυρότερα απ' αυτό που καλούμαστε να λύσουμε», υπογράμμισε ο κ. Μπαλάσκας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις