Κορονοϊός: Τοπικά lockdown όπου υπάρξει έξαρση

Lockdown και περιορισμούς στις περιοχές που θα παρουσιάζουν αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου

Την επιστροφή σε τοπικά περιοριστικά μέτρα lockdown, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής για την πορεία της πανδημίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» και «χτύπησε» καμπανάκι» για λήψη αυστηρών μέτρων, αν δεν βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα. Μεταξύ των περιοχών που ανησυχούν τους επιστήμονες είναι ο δήμος Ρόδου, η Μυτιλήνη, η Σύρος και τα Χανιά, δηλαδή περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση. Σε περίπτωση λοιπόν που τεθούν σε εφαρμογή τοπικά lockdown, αυτό θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τον Τουρισμό.

Τοπικά lockdown: Ποια θα είναι τα μέτρα

Πιο αναλυτικά, ο κ. Χαρδαλιάς παρουσίασε τα μέτρα που θα λαμβάνονται σε περίπτωση που παρατηρείται σημαντική αύξηση κρουσμάτων.

Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα (00:00) μέχρι τις 06:00 το πρωί.

2. Η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα περιορίζεται:

-αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο

-με φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών

-και απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το 24ωρο

ενώ θα τηρούνται οι παρακάτω υγειονομικοί όροι:

-Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια

-Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής

3. Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, συναυλίες κ.λπ.

4. Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

5. Στους χώρους εστίασης θα επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για οικογένεια , έως 6 άτομα.

6. Αναστολή οικοδομικών εργασιών.

7. Αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση τις κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων και τέλεση λειτουργιών μόνο από λειτουργούς.

«Πιστεύουμε ότι με όπλο μας τον εμβολιασμό, τα πολλά τεστ και τη διαφάνεια γύρω από τα στοιχεία θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ετοιμότητα το φετινό καλοκαίρι ώστε να υποδεχτούμε τους τουρίστες μας με ασφάλεια αλλά και με υπευθυνότητα. Έτσι ώστε τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της χώρας να αισθάνονται αλλά και κυρίως να είναι ασφαλείς», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Περισσότερα σε Ειδήσεις