Κορονοϊός: 10 περιοχές στο «κόκκινο» - Καμπανάκι από τον Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτών για τη πορεία της πανδημίας στη χώρα υπογράμμισε πως 10 περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»

Ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε ότι σε ορισμένες περιοχές παρατηρήθηκε αύξηση του ιικού φορτίου. Ειδικότερα, ανέφερε πως οι περιοχές που προκαλούν προβληματισμό για την πορεία της πανδημίας είναι: η Κέρκυρα, η Ορεστιάδα, η Σκιάθος, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Ικαρία, η Πάτμος, η Νάξος, η Κάρπαθος και ο Μυλοπόταμος Ρεθύμνου.

«Ο ιός βρίσκεται ακόμα ανάμεσά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε πως: «Το αποδεικνύουν και τα δεδομένα των τελευταίων ημερών, καθώς η επιδημιολογική εικόνα ορισμένων περιοχών δείχνει σημεία επιδείνωσης που μας προβληματίζουν. Γι’ αυτό απευθύνω έκκληση στους κατοίκους Κέρκυρας, Ορεστιάδας, Σκιάθου, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ικαρίας, Πάτμου, Νάξου, Καρπάθου και του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των κανόνων. Στις περιοχές αυτές παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα. Συνέπεια, όμως, είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να δείχνουμε όλοι μας».

Παπαευαγγέλου: Παρατηρούνται επιδημιολογικές εξάρσεις στα νησιά

Σε παρόμοιο κλίμα ανησυχίας ήταν και η δήλωση της καθηγήτριας Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνας Παπαευαγγέλου.

Η ίδια δήλωσε πως: «Το μήνυμα των επιδημιολογικών δεδομένων είναι σαφές, βλέπουμε επιδημιολογικές εξάρσεις σε νησιά όπως είναι οι Ικαρία, Κάρπαθος, Κέρκυρα, Νάξος και η Σκιάθος. Χαρακτηριστικό όλων αυτών των μικρών επιδημιολογικών εκρήξεων είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων, που αφορούν σε άτομα ηλικίας 20-36 ετών, με αποτέλεσμα την πτώση της μέσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων από τα 44 στα 40 χρόνια. Είναι σαφές ότι οι νέοι μας πήγαν να δουν τους δικούς τους και κάποιοι μετέφεραν τον ιό από την Αττική και άλλες μεγαλουπόλεις στις περιοχές καταγωγής τους, πολλές από τις οποίες ακόμη και πριν από το Πάσχα είχαν μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Σύμφωνα με την ιχνηλάτηση, τα περισσότερα κρούσματα αποδίδονται σε οικογενειακή μετάδοση και συναθροίσεις».

Περισσότερα σε Ειδήσεις