Κορονοϊός: Εστίες μετάδοσης τα ιδιωτικά θεραπευτήρια καταγγέλλει ο γγ της ΟΕΝΓΕ

Σοβαρές καταγγελίες για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της υγείας, περισσότερο από ένα χρόνο από την εμφάνιση του κορωνοϊού, προχωρά ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος κ. Πάνος Παπανικολάου μιλώντας στο kedenews.gr.

Του Κώστα Παππά

Σε καταγγελίες για διαπλοκή της κυβέρνησης με ιδιώτες στον τομέα της υγείας  προχώρησε ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, δηλώνοντας : "Είναι καθαρά διαπλοκή , είναι διαπλοκή του κράτους με τους ιδιώτες μεγαλοκλινικάρχες, δεν υπάρχει άλλη λέξη για να το περιγράψει". Ο κ. Παπανικολάου εξηγεί σχετικά πως: "Υπάρχει απόφαση από 2/3/2021 εντολή για 80% μείωση των χειρουργικών επεμβάσεων στο ΕΣΥ. Σε αυτά τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια γιατί δεν έχουν μειωθεί καθόλου τα χειρουργεία; Γιατί συνεχίζεται η βιομηχανία επεμβάσεων από το πρωί μέχρι το βράδυ; Και γιατί ενώ χανόμαστε συνεχίζεται και η βιομηχανία καλλωπιστικών επεμβάσεων;

 

"Έχετε ακούσει για ενδονοσοκομειακή διασπορά σε ιδιωτικό θεραπευτήριο";

Ο Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ  μιλώντας για την υποβάθμιση του ΕΣΥ τονίζει: " Έχουμε κατακόρυφη αύξηση της θνητότητας και νοσηρότητας από άλλες παθήσεις, επειδή τα δημόσια νοσοκομεία δεν λειτουργούν με εντολή της κυβέρνησης.  Τεράστιο είναι το ζήτημα με τις λίστες  χειρουργείων που έχουν φθάσει στο ταβάνι.  Ολόκληρα νοσοκομεία  διαλύονται λειτουργικά όπως είναι το Θριάσιο, ο Ερυθρός Σταυρός και το Σισμανόγλειο και έχουμε και τα ιδιωτικά θεραπευτήρια που κάνουν πάρτι κερδοσκοπίας με τα χειρουργεία που δεν γίνονται στο ΕΣΥ".

Σοκ προκαλούν τα όσα αναφέρει ο κ. Παπανικολάου για την μετάδοση του κορωνοϊού εντός των ιδιωτικών θεραπευτηρίων: "Αυτό το πάρτι εξελίσσεται σε κορωνοπάρτι, έχουμε κάθε μέρα περιστατικά όπου ασθενείς που προσέφυγαν αναγκαστικά σε γνωστά ιδιωτικά θεραπευτήρια για να χειρουργηθούν κολλάνε μέσα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο covid  και δεν ενημερώνουν κανένα. Έχετε ακούσει για ενδονοσοκομειακή διασπορά σε ιδιωτικό θεραπευτήριο; ο κ. Παπανικολάου καταγγέλλει οτι το θέμα αποκρύπτεται. "Τους φορτώνουν σε ένα ΕΚΑΒ μόλις βγει θετικό το τεστ, γιατί τότε σταματάνε να τους θεωρούν πελάτες, αρχίζουν να τους θεωρούν ασθενείς, και τους ξεφορτώνουν στα δημόσια νοσοκομεία".

"Follow the money" περικοπές 80% στα χειρουργεία του ΕΣΥ

"Χρησιμοποιούν την επιδημία σαν ευκαιρία για να διαλύσουν τα δημόσια νοσοκομεία και οτι προσοδοφόρα ιατρική πράξη υπάρχει να την κάνουν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια εκβιάζοντας τους ασθενείς. Ψάξτε να βρείτε τις διαδρομές , follow the money. Ας ψάξουν τα μέσα να βρουν ποιοι γνωστοί επιστήμονες από την Επιτροπή Ειδικών του κράτους έχουν σχέση υλικού συμφέροντος με μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους της περίθαλψης. Δικές τους εισηγήσεις επικαλείται το υπουργείο".

 

Image removed.

Αναφορικά με ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας που κατατάσσει τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις εμβολιασμού των υγειονομικών ο Γ.Γ του ΟΕΝΓΕ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση κάποιων υγειονομικών που δεν εμβολιάζονται, συμπληρώνοντας οτι πρέπει να δοθούν περισσότερα στοιχεία της έρευνας  για ασφαλή συμπεράσματα.  "Από αυτά που γνωρίζουμε εμείς η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών έχουν εμβολιαστεί , αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία του νοσηλευτικού προσωπικού έχει επίσης εμβολιαστεί" τονίζει ο κ. Παπανικολάου.

Ο Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ σχολιάζοντας δηλώσεις του Πρωθυπουργού οτι εξετάζεται το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των υγειονομικών από το Σεπτέμβριο σχολίασε: " Η Πολιτεία έχει πάρα πολλά να λύσει σε σχέση με αυτό το θέμα, διότι δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα έχουμε τέτοια θέματα. Η Πολιτεία δεν έχει λύσει το θέμα με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού των παιδιών. Ακόμα επιτρέπει με διάφορα παραθυράκια να εγγράφονται στα σχολεία παιδιά που δεν έχουν κάνει τα εμβόλια με επιλογή των γονιών τους. Από ένα σημείο και μετά υπάρχει και μια υποκρισία σε σχέση με τέτοιες δηλώσεις".

 

 

 

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις