Κορονοϊός: Νέες μέθοδοι προβλέπουν ποιοι ασθενείς θα νοσήσουν πιο βαριά

Δύο νέες μέθοδοι σύμφωνα με αμερικανικές επιστημονικές ομάδες προβλέπουν ποιοι ασθενείς θα νοσήσουν πιο βαριά από  κορονοϊό

Δύο αμερικανικές επιστημονικές ομάδες ανακοίνωσαν δύο νέες μεθόδους μέσα από τις οποίες μπορεί να προβλεφθεί ποιοι είναι οι ασθενείς που θα νοσήσουν πιο βαριά από κορονοϊό και ποιοι όχι.

1. Νέοι βιοδείκτες αίματος

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γιέηλ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Blood Advances” της Αμερικανικής Εταιρείας Αιματολογίας, βρήκαν ότι πέντε πρωτεΐνες (ρεζιστίνη, λιποκαλίνη-2, HGF, IL-8 και G-CSF), που σχετίζονται με τα ουδετερόφιλα – έναν τύπο λευκών κυττάρων του αίματος – είναι αυξημένες στους ασθενείς με λοίμωξη Covid-19,οι οποίοι αργότερα θα εμφανίσουν σοβαρή επιδείνωση. Ορισμένες από αυτές τις πρωτεΐνες είχαν προηγουμένως συσχετιστεί με την παχυσαρκία, αλλά όχι με την Covid-19 ή με άλλες ιογενείς λοιμώξεις.

«Οι ασθενείς με υψηλά επίπεδα αυτών των βιοδεικτών είναι πολύ πιθανότερο να χρειαστούν εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας, διασωλήνωση ή να πεθάνουν εξαιτίας της Covid-19», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Χιούνγκ Τσουν. Kανένας άλλος δείκτης, έως τώρα, δεν μπορεί να προβλέψει τόσο πειστικά ποιοι ασθενείς με κορονοϊό τελικά θα βρεθούν σε κρίσιμη κατάσταση προτού εμφανιστούν σοβαρά συμπτώματα, επεσήμανε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο health4u.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις