Κορονοϊός - Εξαδάκτυλος: «Μόνο όταν κλείσαμε τα σχολεία σταθεροποιήθηκε η κατάσταση»

Για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το κλείσιμο των σχολείων στη σταθεροποίηση των ημερησίων κρουσμάτων κορονοϊού, μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ αναφέρθηκε και στην άφιξη των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι «μόνο όταν κλείσαμε την εκπαίδευση είδαμε να σταθεροποιείται η κατάσταση. Θα το εξετάσει η Επιτροπή αρχές Ιανουαρίου που θα έχει στοιχεία», ενώ υπογράμμισε πως «θα υπάρξει προτεραιότητα να ανοίξουν σχολεία όπως και άλλες δραστηριότητες μετά για να λειτουργήσει η κοινωνία».

Υπενθυμίζεται ότι αυτό είναι κάτι που το επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως αποτελεί προτεραιότητα η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΙΣ επεσήμανε ότι το ιατρικό προσωπικό έχει αρχίσει να εξαντλείται, καθώς «δουλεύουν πολύ καιρό πάνω από τις δυνατότητές τους» και με τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών να μειώνεται με αργούς ρυθμούς.

Τέλος, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της χαλάρωσης που ενδέχεται να υπάρξει στις γιορτές θα φανεί σε 15 ημέρες, ενώ αναφορικά με την άφιξη των πρώτων εμβολίων στη χώρα μας είπε ότι «τα εμβόλια τώρα είναι πραγματικότητα και το φως στο τούνελ πραγματικό».

Περισσότερα σε Ειδήσεις