Κορονοϊός: Έρχονται και νέα μέτρα - Ξεπέρασε το 1 ο δείκτης R

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι λοιμωξιολόγοι για την διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας παρά το γεγονός ότι τη Δευτέρα (10/08) μειώθηκαν τα νέα κρούσματα. Έτσι στο «τραπέζι» υπάρχουν όλα τα μέτρα και όπως φαίνεται το μοντέλο του Πόρου θα είναι οδηγός για το πώς θα εφαρμοστούν.

Για το γεγονός ότι πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα πριν τον Δεκαπενταύγουστο μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ενώ σημείωσε πως ο δείκτης R στην χώρα μας αυτή την στιγμή είναι πάνω από 1.

Όπως ο ίδιος ανέφερε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα (10/08) είναι απαραίτητα αυτή τη στιγμή και ακολουθούνται μετά από πολλά τοπικά lockdown σε αρκετές περιοχές ώστε να προχωρήσουμε με αυτά τα ηπιότερα μέτρα σε σχέση με τα οριζόντια μέτρα που όπως ο ίδιος αποκάλυψε είναι στο τραπέζι και μπορεί να ακολουθήσουν.

Παράλληλα, ένα άλλο μέτρο που συζητείται όπως ο ίδιος ανέφερε είναι ο περαιτέρω περιορισμός του αριθμού των ανθρώπων που συγκεντρώνεται σε μια περιοχή ενώ ανάλογα την πορεία της επιδημίας υπογράμμισε πως υπάρχουν και άλλα μέτρα που φτάνουν σε πιο επώδυνες καταστάσεις.

Περισσότερα σε Ειδήσεις