Κορονοϊός: Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτοι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Ευαγγελισμός»

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από τις 27 Δεκεμβρίου. Πρώτη προτεραιότητα του σχεδίου «Ελευθερία» είναι η προστασία των υγειονομικών του ΕΣΥ, όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για αυτό και ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από αυτούς.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών είναι προαιρετικός και θα γίνει μόνο σε όσους το επιθυμούν, ενώ ο αριθμός αυτών ανέρχεται στους 100 συνολικά και από τα δύο νοσοκομεία.

Η διαδικασία εμβολιασμού των υγειονομικών του ΕΣΥ

«Ζήτησα να ξεκινήσει η προσπάθεια αυτή, να καταγράψουμε όλους τους συναδέλφους που θέλουν να εμβολιαστούν και να προχωρήσουμε τάχιστα τις επόμενες μέρες στην υλοποίηση του πρότζεκτ. Στο τέλος του χρόνου έρχονται τα εμβόλια στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα.

Υπάρχει ικανός αριθμός εμβολίων για να εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί μας. Και αυτό θα κάνουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας στο σπίτι μας που γυρνάμε από το νοσοκομείο και τις βάζουμε σε κίνδυνο καθημερινά, αλλά και να προστατεύσουμε -και νομίζω ότι είναι ιερό- και τους ασθενείς μας», είπε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στους διοικητές και τους διευθυντές των Ιατρικών και Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των 7 ΥΠΕ της χώρας.

Ο εμβολιασμός στην Ευρώπη

Την ίδια στιγμή η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανέφερε πως ο εμβολιασμός στην Ευρώπη θα ξεκινήσει από τις 27-28-29 Δεκεμβρίου. Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να περάσει από έγκριση το εμβόλιο της Pfizer ώστε να ξεκινήσουν και επίσημα οι διαδικασίες. Ήδη στην Θεσσαλονίκη έφτασαν σήμερα τα ψυγεία για την συντήρηση των εμβολίων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις