Θετικός στον κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος - Προληπτικά στη ΜΕΘ

Με Covid-19 νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος εισήχθη το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Στην αρχή νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, ωστόσο στη συνέχεια τον μετέφεραν προληπτικά στη ΜΕΘ, λόγω ηλικίας (είναι 82 ετών).

Ο ίδιος έχει ήπια συμπτώματα, ενώ τη νοσηλεία του έχει αναλάβει η γιατρός κ. Κοτανίδου.

Στον Ευαγγελισμό δημιούργησαν νωρίτερα 9ο όροφο, ώστε ο Αρχιεπίσκοπος να παρακολουθείτε επί 24ωρου.

Πότε διαγνώστηκε θετικός

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβασε χθες 37,7 πυρετό. Ευτυχώς δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα αναπνευστικά προβλήματα.

Μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο κ. Ιερώνυμος υποβλήθηκε τόσο σε rapid όσο και σε μοριακά τεστ, ωστόσο όλα βγήκαν αρνητικά. Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16/11 μετά από συμπτώματα που παρουσίασε, ενώ σήμερα οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν να εισαχθεί στο νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Τι είπε πριν εισαχθεί στον Ευαγγελισμό

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την Πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», είπε ο Αρχιεπίσκοπος σε συνεργάτες του πριν κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Τόνισε, επίσης, την ιερή υποχρέωση όλων να τηρούν πιστά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών ώστε να προστατευθεί το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Σημειώνεται ότι χθες, Τετάρτη, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας επισκέφθηκε στην Αρχιεπισκοπή τον κ. Ιερώνυμο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις