Κόντρα Αποστόλου - Σπανού με φόντο την κακοκαιρία στην Εύβοια.

Κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , Βαγγέλη Αποστόλου και τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό με φόντο την κακοκαιρία στην Εύβοια.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας πως την ώρα που η Βόρεια Εύβοια έδινε την μάχη με την κακοκαιρία Μήδεια, ο Περιφερειάρχης Φ. Σπανός ''παραχωρούσε'' τα εκχιονιστικά μηχανήματα στον Δήμο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του Συριζα δήλωσε οτι ''Σύμφωνα με πληροφορίες, μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρέθηκαν τις κρίσιμες ημέρες για την Εύβοια, και ειδικότερα για την Βόρεια Εύβοια, να εκχιονίζουν το κέντρο της Αθήνας. Εγκατέλειψαν την Εύβοια την ώρα που βιώνε έναν πρωτοφανή αποκλεισμό που στοίχησε και ανθρώπινες ζωές για να συμμετέχουν στο επικοινωνιακό παιχνίδι του πρώην Περιφερειάρχη και σημερινού Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Για την αδιανόητη αυτή ενέργεια οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας πρέπει να λογοδοτήσουν τώρα''.

Φάνης Σπανός

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη σειρά του απάντησε στις κατηγορίες του βουλευτή, τονίζοντάς οτι το επαρχιακό οδικό δίκτυο παρέμεινε ανοιχτό, υπενθυμιζοντάς ταυτόχρονα στο βουλευτή οτι δεν είναι η πρώτη φορά που Περιφέρεια συνδράμει σε Δήμους.  ''Στην Εύβοια, όπως και σε όλη τη Στερεά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένα τεράστιο έργο εκχιονισμού με ενεργοποίηση 257 μηχανημάτων έργου για επιχείρηση ή εφεδρεία. Συγκεκριμένα στην Εύβοια το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ήταν διαρκώς ανοιχτό με ελάχιστες ολιγόωρες εξαιρέσεις για τις οποίες αιτία δεν ήταν η έλλειψη μηχανημάτων, αλλά η στενότητα των δρόμων και η πτώση δέντρων.Όταν σταμάτησαν να έχουν ανάγκη η Φθιώτιδα και η Βοιωτία, αποδεσμεύτηκαν από εκεί 7 μηχανήματα ιδιωτών για να εξυπηρετήσουν για 2 μέρες την πρωτεύουσα της χώρας που χτυπιόταν αλύπητα.

Και φυσικά δεν είναι πρωτοφανές, συμβαίνει συχνά σε ακραίες καταστάσεις να στηρίζονται μεταξύ τους γειτονικές Περιφέρειες και Δήμοι. Στη προηγούμενη θητεία είχε συμβεί ξανά να συνδράμουμε άλλους ΟΤΑ, όπως ενδεικτικά την Περιφέρεια Αττικής.Αυτονόητα και οι 5 Νομοί είχαν ανά πάσα στιγμή και εφεδρείες που δεν χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν.Ο φίλος μου ο Βαγγέλης Αποστόλου έχει το κακό συνήθειο, πρώτα να καταγγέλει δημόσια και μετά να ζητά πληροφορίες. Του προτείνουμε να είναι πιο προσεκτικός και να μην κάνει αυθαίρετες συνδέσεις και εικασίες. Ας σεβαστεί, αν όχι εμάς, τουλάχιστον τη μνήμη των ανθρώπων που επικαλείται και την άοκνη πολυήμερη προσπάθεια των ανθρώπων που επιχειρούν στην πρώτη γραμμή της μάχης των εκχιονισμών''.

Περισσότερα σε Ειδήσεις