Κοντοζαμάνης για εμβόλιο κορονοϊού : Οι πολίτες δε θα διαλέγουν ποιο θα κάνουν

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, μίλησε για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού και για το σχέδιο που προβλέπεται να ακολουθήσει η Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι οι πολίτες δε θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ποιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα κάνουν, όπως δε διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και τα νοσοκομεία έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζονται, ώστε μόλις φτάσουν τα εμβόλια στην Ελλάδα, οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ημέρες.

«Από τη στιγμή που ένα σκεύασμα έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρείες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας, ενώ διευκρίνισε πως «τα εμβόλια ήδη κατασκευάζονται με το ρίσκο των εταιρειών και δε θα υπάρξουν ελλείψεις».

Υποστήριξε, δε, ότι η μέγιστη δυνατότητα εμβολιασμού με βάση το σχεδιασμό είναι περίπου δύο εκατομμύρια εμβολιασμοί τον μήνα.

Αναφορικά με τα φαρμακεία, επεσήμανε ότι δε θα γίνονται εκεί τα εμβόλια, ωστόσο οι πολίτες μέσω των φαρμακείων θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού.

Όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε πως ήδη γίνεται προετοιμασία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα, ενώ σημείωσε πως «τα κρούσματα πέφτουν, κάτι που δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν, αλλά χρειάζεται προσοχή, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ώστε να μην έχουμε τρίτο κύμα την περίοδο των εορτών».

Περισσότερα σε Ειδήσεις