Πολυεθνική κομπίνα σε βάρος γυναικών με "δήθεν" κεντρικό πρόσωπο την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννα Ροτζιώκου

Θύμα απάτης, με πολυεθνικές προεκτάσεις, έχει πέσει η εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Ιωάννα Ροτζιώκου

Του Γιώργου Σόμπολου

Άγνωστοι έχουν χρησιμοποιήσει φωτογραφία της και δήθεν ενυπόγραφο κείμενο από την ίδια αναφορικά με σκευάσματα που βοηθούν σε προβλήματα γυναικολογικής φύσεως.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, φέρεται να προτρέπει τους εξαπατημένους πολίτες να μπουν σε ιστοσελίδα για να αγοράσουν τα σκευάσματα.

Το χτύπημα για τους ενδιαφερόμενους είναι διπλό, καθώς πρώτον υποκλέπτουν τα στοιχεία των προσωπικών τους λογαριασμών , αφού εμφανίζονται πρόθυμοι να αγοράσουν τα σκευάσματα, αναγνωρίζοντας την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ και άρα θεωρούν αξιόπιστα τα προϊόντα. Δεύτερον, βρίσκονται μπροστά σε μια καλοστημένη απάτη, αφού σε καμία περίπτωση η Ιωάννα Ροτζιώκου δεν προωθεί κανένα απολύτως σκεύασμα.

Η ίδια ενημερώθηκε από πολίτες για την "δήθεν" προώθηση προϊόντων και αμέσως απευθύνθηκε στην υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από τις έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί εως τώρα, προέκυψε ότι η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, είναι μόλις ένα από τα πολλά θύματα γυναίκες-αστυνομικούς ανά τον κόσμο, των οποίων φωτογραφίες και δήθεν κείμενα τους χρησιμοποιούν οι επιτείδιοι ώστε να παγιδεύουν τα θύματα τους.

Η έρευνα βρίσκεται σε παγκόσμιο επίπεδο, και προς το παρόν, παραμένει άγνωστο ποιος κρύβεται πίσω από την καλοστημένη κομπίνα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις