Κλειστός από τις 11.00 ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του μετρό λόγω συλλαλητηρίου

Κλείνει ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του μέτρο στις 11.00

Κλειστός θα είναι ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του μετρό σήμερα από τις 11.00 εν όψει προγραμματισμένου πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη 13.00 στα προπύλαια και αφορά το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ από το υπουργείο Παιδείας το οποίο ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία επί της Αρχής από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οι συμμετέχοντες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Όπως αναφέρει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος σε ανακοίνωση της: «στηρίζει και συμμετέχει στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στο συλλαλητήριο, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 στα Προπύλαια, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας».

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στο συλλαλητήριο, η ΔΟΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος και 3 πρώτες του απογευματινού-ολοήμερου).

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η ΟΛΜΕ, κηρύσσοντας επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί.

«Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, επιχειρεί να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα» καταγγέλλουν οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις