Κλειστά αύριο τα σχολεία σε δεκάδες περιοχές λόγω της επέλασης του χιονιά

 

Κλειστά θα μείνουν αύριο 15 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε δεκάδες περιοχές της χώρας λόγω της επέλασης του χιονιά. Πολλοί δήμοι έχουν ήδη βγάλει ανακοίνωση ενημερώνοντας τους πολίτες. 

Δήμος Φλώρινας

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες).

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Δράμας

Με απόφαση του Δημάρχου Δράμας, κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας καθώς και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί του Νομικού Προσώπου θα παραμείνουν κλειστά λόγω του ολικού παγετού, του χιονιού και των χαμηλών Θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

Κλειστά σε όλη την κεντρική Μακεδονία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Εξαιτίας της χιονόπτωσης και του συνεχιζόμενου ολικού παγετού στο σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας και κατόπιν συνεννόησης με τους δημάρχους των 38 δήμων της περιοχής, την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Πολιτική Προστασία, αλλά και τους επτά τοπικούς αντιπεριφερειάρχες, αποφασίσαμε να παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κεντρική Μακεδονία. Σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αύριο θα επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή και θα ληφθούν αποφάσεις για την Τρίτη», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ο συνδυασμός της πανδημίας του κορονοϊού και των καιρικών φαινομένων δεν επιτρέπει να διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια των μαθητών και των συνοδών τους. Πέραν της χιονόπτωσης, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, τις επόμενες ημέρες περιμένουμε σε όλη την Κεντρική Μακεδονία συνθήκες ολικού παγετού, που εγκυμονούν κινδύνους για τους μετακινούμενους», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Νάουσα

Κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής του δήμου Νάουσας τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των χιονοπτώσεων και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Η απόφαση του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα ελήφθη λόγω των έντονων χιονοπτώσεων καθώς και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Τρίκαλα 

Δήμος Τρικκαίων ανακοίνωσε ότι, λόγω της κακοκαιρίας, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 θα είναι κλειστές όλες οι δομές εκπαίδευσης στην πόλη και τα χωριά του δήμου. Αιτία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι ο παγετός και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν και αναμένεται να επικρατήσουν.

Συγκεκριμένα θα παραμείνουν κλειστά οι βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΚΔΑΠ.

Καρδίτσα

Με απόφαση της Δημοτικής αρχής τη Δευτέρα και την Τρίτη 15 και 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρδίτσας θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Δήμος Μουζακίου

Ο Δήμος Μουζακίου, ανακοινώνει επίσης, ότι λόγω χιονοπτώσεων και χαμηλών θερμοκρασιών, την Δευτέρα 15/02 και Τρίτη 16/02, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Τυρνάβου

Με απόφαση του Δημάρχου Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, αύριο Δευτέρα 15-2-21, όλες οι εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Τυρνάβου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων καιρικών φαινομένων (ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες-παγετός-χιονόπτωση) και της επαγόμενης επικινδυνότητας στη μετακίνηση των μαθητών.

Δήμος Ρήγα Φεραίου

Με απόφαση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα , την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου καθώς και οι παιδικοί σταθμοί του Νομικού Προσώπου θα παραμείνουν κλειστά λόγω του παγετού, του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης.

Δήμος Νοτίου Πηλίου Τη Δευτέρα όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου θα παραμείνουν κλειστές.

Τα μαθήματα δύνανται να πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση σύμφωνα με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών Αρχών.

Λαμία

Ο παγετός κλείνει τα σχολεία και σε ολόκληρο το Δήμο Λαμιέων. Σύμφωνα με πληροφορίες τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν κλειστά για αύριο 15/2. Εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου για το κλείσιμο των σχολείων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις