Κικίλιας: Από τη Μεγάλη Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για εμβόλια των 40 - 44

Ανοίγει σήμερα (28/4), η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 40 έως 44 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας

Οπως χαρακτηριστικά είπε, τελικά ανοίγει η πλατφόρμα από σήμερα ενώ σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει και η αποστολή των sms από την αύλη συνταγογράφηση. Στόχος, όπως ξεκαθάρισε, είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν νωρίτερα περισσότεροι συμπολίτες μας.

«Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά ο εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του κορονοϊού και σήμερα ξεπερνάμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς», ανέφερε κατά την ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. «Είμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην επέκταση της δυναμικής του συστήματος εμβολιασμών καθώς από 5 Μαΐου θα λειτουργούν συνολικά 1.500 εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης, τόνισε ότι ομαλά εξελίσσεται και η ροή των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα. «Θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

O υπουργός Υγείας μίλησε για τη θετική ανταπόκριση της ηλικιακής ομάδας 30-39 στον εμβολιασμό, ενώ αναφέρθηκε στο έργο της επιτροπής εμβολιασμών που κάνει την προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό. «Δίνουμε πρόσβαση σε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν», τόνισε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις