Κικίλιας: Lockdown για ένα μήνα σε όλη την χώρα

Αναμένονται αύριο οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 12.00 για την λήψη νέων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε λόγο για ένα lockdown ενός μήνα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας.

Μάλιστα, σε ερώτηση για το εάν το lockdown μπορεί να ξεκινήσει από την Παρασκευή στις 6 Νοεμβρίου, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «είναι στη διάθεση της κυβέρνησης όλα τα στοιχεία , με βάση τα logistics, και πώς μπορούν να εφαρμοστούν, το ταχύτερο δυνατόν».

Πάντως, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, τις επίσημες ανακοινώσεις για το lockdown αλλά και για τη διάρκεια που θα έχει αυτό, θα πραγματοποιήσει το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παρών στις ανακοινώσεις θα είναι και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Επιπλέον, όσον αφορά τα σχολεία, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι να κλείσουν γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα και να μείνουν ανοικτά μόνο τα δημοτικά.

Περισσότερα σε Ειδήσεις