Κικίλιας: Ανοίγουν από σήμερα τα ξενοδοχεία καραντίνας στην Αθήνα

Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια την Δευτέρα πως θα ανοίξουν ξενοδοχεία καραντίνας στην Αθήνα για τους νεαρούς ασυμπτωματικούς μετανάστες, το σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα. 

Βασικός στόχος της δράσης είναι να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην Αττική αλλά και να αποφευχθεί η πίεση των νοσοκομείων. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας, οι μετανάστες που είναι θετικοί στον κορονοϊό δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς εκεί μένουν πέντε πέντε και δέκα δέκα, κάτι που θα αποτελούσε υγειονομική «βόμβα».

Η δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια για τα ξενοδοχεία καραντίνας στην Αθήνα

«Επιβεβαιώνω ότι στα νοσοκομεία της Αθήνας, π.χ. ''Σωτηρία'' ή ''Ευαγγελισμός'', είναι αυξημένος ο αριθμός μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι προσέρχονται με Covid. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί και νεαροί σε ηλικία και επειδή υγειονομικά δεν μπορούμε να τους επιστρέψουμε στα σπίτια στα οποία μένουν πέντε-πέντε και δέκα-δέκα, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε υγειονομική ''βόμβα'', τους κρατάμε στο νοσοκομείο», τόνισε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

«Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα προχωρήσουν, προκειμένου να προστατεύσουν τους πολίτες μας και να προστατεύσουν και αυτές τις ευάλωτες ομάδες, σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπως είχαμε το καλοκαίρι, με υγειονομική επίβλεψη. Να φιλοξενηθούν εκεί ασυμπτωματικοί νεαροί, κατά κύριο λόγο, μετανάστες, πρόσφυγες με Covid, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας και επίσης να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία μας», κατέληξε.

«Κανένα εθνικό σύστημα Υγείας, όσο ισχυρό και να είναι, δεν αντέχει μία γεωμετρική αύξηση του κορωνοϊού. Το είδαμε αυτό στον πρώτο κύκλο σε πολύ ισχυρά, κραταιά συστήματα Υγείας. Γι’ αυτό και αυτή η έκκληση που κάνω στους συμπολίτες μας, γι’ αυτό και αυτή η κρισιμότητα των στιγμών. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε ΜΕΘ. Στις αρχές Οκτωβρίου εγκαινιάζονται οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο ''Σωτηρία'' και άλλες 12 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και ακολουθούν οι 174 μέχρι τον Δεκέμβριο, που είναι η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και προχωράμε.»

«Αλλά αν δεν προσέξουμε, αν αμελήσουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αντίθετοι με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν αντέχουμε όσες και να έχουμε», κατέληξε ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις