Kεραμέως: Στις 10 Μαϊου η πιθανότερη ημερομηνία για να ανοίξουν τα σχολεία

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Παιδείας, πρόθεση της κυβέρνησης είναι μετά τις διακοπές του Πάσχα να επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και αυτή τη στιγμή ως πιθανότερη ημερομηνία για να ανοίξουν τα σχολεία ορίζεται η Δευτέρα 10 Μαΐου.

 

Η κα Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Οpen και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», χαρακτήρισε τα self test σημαντικό εργαλείο, καθώς σχεδόν 600 μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Επίσης, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Voucher, λέγοντας ότι 335.000 αιτήσεις εγκρίθηκαν, ενώ παράλληλα δήλωσε πως τα παιδιά έχουν επιστρέψει στο σχολείο με ασφάλεια.

Επίσης ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν μετά το Πάσχα, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια ενώ μίλησε και για τις προαγωγικές εξετάσεις, τις πρακτικές και την παράταση του σχολικού έτους. Ένα ακόμη σενάριο που δείχνει ολοένα πιο πιθανό για τα σχολεία είναι η παράταση του διδακτικού έτους. Η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση, εντός του Ιουνίου, αλλά αυτό θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η έναρξη των Πανελλαδικών θα είναι εντός Ιουνίου σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί το προσεχές διάστημα, ενώ οι ξενόγλωσσες εξετάσεις θα γίνονται με όρους και self test.

Περισσότερα σε Ειδήσεις