Κεραμέως: Μάσκες μιας χρήσης μέχρι να διορθωθούν οι υφασμάτινες

Για το ζήτημα με τις μάσκες γίγας που μοιράστηκαν στα σχολεία πήρε θέση η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Το θέμα αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους γονείς αλλά και σχόλια στα social media, με δεκάδες φωτογραφίες μικρών παιδιών με καλυμμένα τα πρόσωπά τους από τις τεράστιες μάσκες.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπήρξαν αστοχίες και έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές, προκειμένου να δοθούν στους μαθητές οι κατάλληλες μάσκες». Πρόσθεσε ότι μέχρι να ετοιμαστούν οι νέες μάσκες θα δοθούν μάσκες μιας χρήσης, προκειμένου να καλυφθούν οι μαθητές στο διάστημα που θα χρειαστεί.

Επανέλαβε ότι παιδί χωρίς μάσκα δεν θα παρακολουθεί το μάθημα.

Για το θέμα των κρουσμάτων είπε: «Κρούσματα περιμένουμε αλλά το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά να συνεχίσουν τη ζωή τους με μεγάλη ασφάλεια».

Τι είπε σχετικά η Μαρία Σπυράκη

Παράλληλα, για «σοβαρή αστοχία» έκανε λόγο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο Open Tv.

«Έχουμε να κάνουμε με μία σοβαρή αστοχία. Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. ... σεβασμός στα χρήματα των φορολογουμένων. Χρειάζεται εντατικός έλεγχος», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη.

Αναφορικά με τις νέες απαιτήσεις τόσο σε αίθουσες όσο και σε εκπαιδευτικούς, πρόσθεσε: «Έγινε σοβαρή προσπάθεια. Δεν μπορούμε να έχουμε σχολεία δύο ταχυτήτων. Οι δύο βάρδιες δεν μπορούν να γίνουν λόγω κόστους αλλά και γιατί δεν βολεύει τους γονείς που δουλεύουν κυρίως πρωί. Γίνεται προσπάθεια να συμπληρώσουμε τα κενά με αναπληρωτές».

Περισσότερα σε Ειδήσεις