Κεραμέως: Οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν από τον γενικό πληθυσμό

Με αυστηρά μέτρα θα ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1 παρουσίασε τα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν για το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων αλλά ανέφερε και πως οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό. Μάλιστα, η κ. Κεραμέως δήλωσε πως αναμένεται η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στο σχολείο να γίνεται κλιμακωτά με διαφορετική ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων, προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός μαθητών, γονέων και κηδεμόνων.

Παράλληλα, διαφορετικά θα είναι και τα διαλείμματα των μαθητών ενώ στα σχολεία που υπάρχει η δυνατότητα θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι.

Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών 

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, δίνοντας προτεραιότητα μάλιστα στους εκπαιδευτικούς με υποκείμενα νοσήματα.

Μέχρι να γίνει αυτό η κ. Κεραμέως δήλωσε πως θα υπάρχει ειδική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς ώστε να πραγματοποιούν προληπτικά τεστ από τις 14.00-17.00. «Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρχει μια εικόνα», αναφέρει η υπουργός ενώ δειγματοληπτικό τεστ θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν και οι μαθητές. Την ίδια στιγμή ο ΕΟΔΥ θα κάνει εξετάσεις σε όλα τα σχολεία.

Όσον αφορά, τα γυμνάσια και τα λύκεια η κ. Κεραμέως ανέφερε πως δεν υπάρχει ακόμα κάποια ημερομηνία που να έχει προταθεί για το άνοιγμα τους αλλά εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί η μείωση της ύλης για τους μαθητές της Γ' Λυκείου.

Τέλος, τα μαθήματα στα Πανεπιστήμια θα συνεχίσουν εξ αποστάσεως καθώς δεν έχει υπάρξει πρόταση από τους λοιμωξιολόγους ώστε να γίνονται δια ζώσης ενώ για τις κατατακτήριες αναμένεται σχετική εγκύκλιος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις