Καθαρίστρια με πλαστό πτυχίο: Μιλά για την αθώωσή της και το ξεκίνημα μιας δεύτερης ζωής

Οριστικό τέλος δόθηκε στη δίωξη της 55χρονης καθαρίστριας, η οποία στην απελπισία της για μια δουλειά, είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο του Δημοτικού.

Μετά την προχθεσινή οριστική της αθώωση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ,το οποίο θεώρησε ότι το αδίκημα είχε τελεστεί άπαξ και όχι κατ’ εξακολούθηση η κυρία Δήμητρα Τσιαντάκη έχει μπροστά της μια δεύτερη ευκαιρία.

Μιλώντας στο kedenews.gr για όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, αλλά και για μια νέα ζωή που ξεκινά για εκείνη μετά την οριστική αθώωσή της, η 55χρονη καθαρίστρια κάνει λόγο για μια δεύτερη ζωή. Σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου είπε: « Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη μετά από αυτή την απόφαση. Νοιώθω και είμαι ελεύθερη. Θέλω να γυρίσω πάλι στη δουλειά μου. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που μου έχει απομείνει, γιατί ήταν το μόνο μου εισόδημα από εκεί».

«Θέλω να έχω ελπίδα»

Αναφερόμενη στα δύσκολα τελευταία 3 χρόνια μέσα στις δικαστικές αίθουσες , αλλά και την φυλάκισή της η κυρία Τσιαντάκη τόνισε: «Ήταν πολύ δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια για μένα. Είχα πολύ άγχος. Συνέχεια σκεφτόμουν τι θα γίνει πιο πέρα , δουλειά δεν είχα , περιστασιακά φρόντιζα κάποιους ηλικιωμένους , έκανα ότι μπορούσα. Ένας διαρκής αγώνας επιβίωσης» αναφέρει και προσθέτει: « Εγώ καθαρίστρια είμαι δεν ήξερα κάτι άλλο να κάνω. Όπως και τώρα θέλω να κοιτάξω το μέλλον μου. Εύχομαι να μπορέσω να πάω ξανά στη δουλειά μου. Δεν έκλεψα, τα δούλεψα όλα αυτά τα χρήματα. Θέλω να είμαι αισιόδοξη και να έχω ελπίδα. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία».

Εκφράζει ακόμα την πικρία της που δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σχολείο καθώς η καθημερινή ανάγκη για πολύωρη εργασία δεν της το επέτρεψε: «Ήθελα να συνεχίσω το σχολείο γιατί το ξεκίνησα στη φυλακή , αλλά λόγω της κατάστασης , για την επιβίωση έπρεπε να δουλεύω πρωί και απόγευμα στους ηλικιωμένους και τελικά δεν τα κατάφερα. Αν δούλευα μόνο πρωί θα πήγαινα νυχτερινό και θα κατάφερνα να πάρω το απολυτήριο», σημειώνει η καθαρίστρια.

Θέλω να ευχαριστήσω τους απλούς ανθρώπους που με στήριξαν και δεν με κόλλησαν στον τοίχο

«Θέλω να ευχαριστήσω τους απλούς ανθρώπους , τους ανώνυμος που με στήριξαν. Να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους που αναδείξατε το θέμα μου. Τους δικηγόρους κ. Θεωδορόπουλο, κ. Σινέλη και τον κ. Λάγο, την κυρία Λαγοβάρδου από το Συνδικάτο, την κυρία Κούνεβα και τους Δικαστές που μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία. Όλους αυτούς που δεν με κόλλησαν στον τοίχο αν και θα μπορούσαν. Ξεκινά για μένα μια δεύτερη ζωή , αφού μου έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία».

Περισσότερα σε Ειδήσεις