Τέλος στη δικαστική περιπέτεια της καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο

Είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού - Χθες η Δικαιοσύνη έβαλε τέλος στην περιπέτειά της.

 

«Ξαλάφρωσε η ψυχή μου. Έφυγε ένα βάρος από πάνω μου. Στη ζωή μου δούλεψα πολύ. Τα χέρια που έχουν κάλους από τη σφουγγαρίστρα. Στην απελπισία του κάποιος πολλά μπορεί να κάνει. Εγώ το έκανα για να μπορέσω να πιάσω δουλειά και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Ζήτησα συγγνώμη. Το πλήρωσα ακριβά».

Με δάκρυα χαράς,  η 55χρονη πρώην καθαρίστρια του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Βόλου άκουσε χθες το μεσημέρι την απόφαση του δικαστηρίου, που βάζει τέλος στις περιπέτειές της που άρχισαν πριν από μερικά χρόνια, όταν αποκαλύφθηκε ότι το απολυτήριο του Δημοτικού, με βάση το οποίο προσλήφθηκε, ήταν πλαστό. Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών και οδηγήθηκε, το 2018, στη φυλακή. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, με απόφασή του, έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος της καθαρίστριας.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει πανελλήνια οργή και κύμα συμπαράστασης προς την καθαρίστρια, η οποία προσκόμισε πλαστό απολυτήριο, όταν το 1995 είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη εργαζομένων σε υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Για τη θέση της καθαρίστριας απαιτούταν απολυτήριο Δημοτικού, το οποίο η 55χρονη δεν διαθέτει. Είχε πάει μέχρι την ε’ τάξη. Χρειαζόταν όμως εργασία για να μεγαλώσει τα δύο παιδιά της.

Περισσότερα σε Ειδήσεις