Άνοιγμα καταστημάτων: Υποτονική η κίνηση στην αγορά

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι γεγονός εδώ και περίπου μία εβδομάδα, ωστόσο η κίνηση στην αγορά παραμένει υποτονική 

Του Κώστα Παππά

Παράγοντες του εμπορίου εκτιμούν ότι ο κόσμος είναι ακόμα «μουδιασμένος» από τα αλλεπάλληλα lockdown. Ο φόβος της πανδημίας και η ανασφάλεια για το μέλλον κάνει πολλούς καταναλωτές να είναι διστακτικοί στις αγορές τους. Ωστόσο τα μέτρα τηρούνται κατά γράμμα και οι έμποροι συστήνουν πλέον το περεταίρω άνοιγμα της αγοράς.

Περίπου μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου οι έμποροι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την διστακτική τάση των καταναλωτών. Μπορεί ακόμα να μην υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς κύλησαν αυτές οι πρώτες ημέρες του ανοίγματος των καταστημάτων, ωστόσο παράγοντες του χώρου του εμπορίου δεν είναι ικανοποιημένοι από τα πρώτα δείγματα γραφής.

Καφούνης :Ελπίζουμε στη χαλάρωση της αγοράς

Το Kedenews.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρο Καφούνη ο οποίος επιβεβαίωσε το υποτονικό κλίμα στην αγορά του λιανεμπορίου: «Δεν έχουμε ακόμα συγκεκριμένα στοιχεία με αριθμούς για την κίνηση των πρώτων ημερών στην αγορά. Ωστόσο η κίνηση παραμένει υποτονική και ελπίζουμε με την χαλάρωση της αγοράς και όσο προχωράμε προς το Πάσχα να βελτιωθεί».

Ικανοποίηση για την τήρηση των μέτρων

Ο κ. Καφούνης δήλωσε ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο ο εμπορικός κόσμος τηρεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τόσο εντός όσο και εκτός των καταστημάτων .Είπε συγκεκριμένα οτι κινούμαστε με καλές συμπεριφορές: «Σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων ο εμπορικός κόσμος λειτούργησε πολύ καλά και μέσα και έξω από τα καταστήματα. Είναι θετικό ότι κινούμαστε με καλές συμπεριφορές. Αυτό δείχνει ότι έχουμε την δυνατότητα να προχωρήσουμε σε περεταίρω χαλάρωση». Ο κ. Καφούνης εξέφρασε επίσης την ελπίδα του εμπορικού κόσμου να ανακοινωθεί σύντομα περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.

Περισσότερα σε Ειδήσεις