Καταγγελία από ΠΟΕΔΗΝ: Ελλείψεις σε νοσοκομεία - Θετικοί στον κορονοϊό 157 εργαζόμενοι

Ελλείψεις, ακόμη και σε νοσοκομεία περιοχών με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι τις 40 τελευταίες μέρες έχουν επιβεβαιωθεί θετικοί στον κορονοϊό 157 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων 105 ασυμπτωματικοί.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι τα νοσοκομεία Γιαννιτσών, Έδεσσας, Κιλκίς και Γουμένισσας δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή, ενώ τα δείγματα στέλνονται σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη ή στον ιδιωτικό τομέα.

Οι εργαζόμενοι πλένουν τα ρούχα στο σπίτι τους

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Κιλκίς πλένουν τον ιματισμό τους στο σπίτι παρά τον κίνδυνο διασποράς του ιού.

Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Πέντε εργαζόμενοι και ένας γιατρός στο νοσοκομείο Γιαννιτσών έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορονοϊό, ενώ έχουν ληφθεί δείγματα από μεγάλο αριθμό ατόμων του προσωπικού και πιθανολογείται μεγαλύτερη διασπορά.

Δρομοκαϊτειο

Εργαζόμενοι στο Δρομοκαϊτειο σε επιστολή τους προς την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη αναφέρουν ότι "την περασμένη Δευτέρα επιχειρήθηκε από την εισαγγελία Αθηνών να εισαχθεί με ακούσια νοσηλεία στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο διαγνωσμένο κρούσμα COVID-19 ατόμου με τοξικο-εξάρτηση, το οποίο διαμένει σε δομή φιλοξενίας.

Με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, στις εφημερίες τους, με τη διαπίστωση υπόπτων κρουσμάτων στο χώρο διαλογής, το ύποπτο κρούσμα απομονώνεται, διενεργείται ο απαραίτητος εργαστηριακός έλεγχος και αν αποδειχθεί θετικό μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς.

Με δεδομένη την έλλειψη στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο χώρων κατάλληλων και ενδεδειγμένων για νοσηλεία περιστατικών COVID-19 καθίσταται εξαιρετικά επικίνδυνο για διασπορά της νόσου σε νοσηλευόμενους και εργαζόμενους, περίπτωση νοσηλείας, σε απλό θάλαμο, του νοσοκομείου μας διαγνωσμένων περιστατικών COVID-19".

Η ΠΟΕΔΗΝ προαναγγέλει ότι «εάν συνεχιστεί η επιμονή των εισαγγελικών αρχών να κατευθύνουν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο, οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση, με το όποιο κόστος, να αποτρέψουν τη νοσηλεία περιστατικών διαγνωσμένων με COVID-19 και ψυχική νόσο, αν δεν εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για τους ασθενείς και το προσωπικό».

Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ Δευτέρα αντιδρώντας στην απόφαση να παραχωρηθεί η πτέρυγα ΜΠΟΜΠΟΛΑ που φιλοξενεί υπηρεσίες του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ στο Δήμο Πεντέλης για να γίνει νηπιαγωγείο.

Με βάση το σχεδιασμό του ΕΟΔΥ η εν λόγω πτέρυγα 80 κλινών μπορεί να μετατραπεί σε χώρο νοσηλείας περιστατικών κορονοϊού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις