Καιρός: Άστατος με βροχές και καταιγίδες – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Σήμερα αρχικά βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο, στις Κυκλάδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα με πρόσκαιρη βελτίωση στη συνέχεια

Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο ενδέχεται να είναι κατά τόπος ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, όπου βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές στα νότια και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ηπειρωτικά, καθώς επίσης και στα ημιορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά θαλάσσια - παραθαλάσσια μέχρι το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στα νότια νεφώσεις με βροχές, και τις πρωινές και νυχτερινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο το πρωί δυτικοί 5 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Από τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 και στα βόρεια έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Άνεμοι: Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, που από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στις Κυκλάδες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 ως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο 20/03:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου μετά το μεσημέρι θα είναι πρόσκαιρα πυκνές. Βαθμιαία οι βροχές στη νότια νησιωτική χώρα θα σταματήσουν.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια και πτώση στα βόρεια.

Περισσότερα σε Ειδήσεις