Συννεφιά με αφρικανική σκόνη σήμερα - Άστατος ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

 

Συννεφιασμένη, η σημερινή Κυριακή, ενώ σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Κυριακής και κυρίως την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα 14/03 με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ την Καθαρά Δευτέρα πέραν του άστατου καιρού θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων, δημιουργώντας προβλήματα σε στεριά και θάλασσα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα επικρατούν λίγες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές  ενώ από το μεσημέρι στη νότια νησιωτική χώρα πιθανώς να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια καθώς ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική θα επικρατήσει συννεφιά για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά. Και αργά το απόγευμα θα αρχίσουν οι νεφώσεις σταδιακά από τα δυτικά να διαλύονται. Η θερμοκρασία από 11-19 , με νοτιοδυτικό άνεμο 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται μεγάλα διαστήματα με ήλιο και προς το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα να δώσουν ένα ψιλόβροχο στα βορειοδυτικά του νομού, όχι μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία από 8-16, με νοτιά στο Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις