Καιρός: «Σκωτσέζικο ντουζ» με πολικές θερμοκρασίες από την Τρίτη

«Σκωτσέζικο ντουζ» ο καιρός με ραγδαία μεταβολή της θερμοκρασίας και χαμηλό βαρομετρικό από την Τρίτη

Μετά την πρωτοφανή καλοκαιρία και τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή αυτό το Σαββατοκύριακο, το πέπλο της αφρικανικής σκόνης αναμένεται να υποχωρήσει και στην θέση του θα καλύψει την χώρα μας ήδη από την Τρίτη ένα κύμα από ψυχρές αέριες μάζες.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από την Τρίτη 12/01 οι θερμές αέριες μάζες θα υποχωρήσουν και τη θέση τους θα πάρουν ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίες θα προκαλέσουν σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα μας, μέσα στην εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή δεν είναι απίθανο να πέσουν τα πρώτα χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας ξεκινώντας από τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Από τους 28°C σε συνθήκες ολικού παγετού

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η πτώση της θερμοκρασίας που θα συνοδεύσει αυτή την μεταβολή του καιρού. Οι θερμοκρασίες που προβλέπονται σαν ελάχιστες στο τέλος της νέας εβδομάδας είναι χαμηλές.

Είναι πολύ πιθανό να δούμε τον υδράργυρο στα βόρεια τμήματα να κατρακυλά ακόμη και κάτω από τους -8 με -10 βαθμούς κελσίου με συνθήκες ολικού παγετού κατά τόπους που σημαίνει ότι ορισμένες περιοχές θα "μπουν στην κατάψυξη" με τον υδράργυρο να μην ανεβαίνει πάνω από το μηδέν όλο το 24ωρο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις