Ιστιοπλοϊκό «καταφύγιο» στην περίοδο της καραντίνας

Απομόνωση σε ιδιωτικά νησιά και πολυτελείς θαλαμηγούς για λόγους ασφαλείας

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι κι εσύ έχεις μείνει σπίτι, όπως κι εμείς. Τώρα με την καραντίνα έχουμε άπειρο χρόνο να ασχοληθούμε με άτομα, καταστάσεις και, πάνω από όλα, με εμάς τους ίδιους. Κι ενώ υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να περάσουν την καραντίνα στο χωριό, υπάρχουν κι άλλοι που επιθυμούν να την περάσουν μέσα σε ένα ιστιοπλοϊκό, βιώνοντας μια διαφορετική εμπειρία! Την εποχή του κορονοϊού η ζήτηση των mega yachts έχει χτυπήσει «κόκκινο» στον χώρο του yachting, καθώς ευκατάστατοι έχουν επιλέξει να βρίσκονται σε καραντίνα πάνω σε πολυτελείς θαλαμηγούς για λόγους ασφαλείας.

Της Νατάσσας Βουδούρη

Αυτή την εμπειρία του κορονοϊού έζησε και η 34χρονη Κοστάντζα Κολ, η οποία μαζί με τον σύζυγό της και τον γιο τους την περίοδο που επιβλήθηκαν οι περιορισμοί αποφάσισαν να μείνουν σε σκάφος στην ακτή του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς δεν υπήρχε τρόπος να επιστρέψουν στην Αργεντινή.

Μάλιστα, την περίοδο που πάρθηκε η απόφαση για την καραντίνα η Κοστάντζα Κολ ήταν ετοιμόγεννη. «Ο ιός βρίσκεται στην ενδοχώρα, όπου υπάρχει κόσμος, όχι στον ωκεανό», δήλωσε ο σύζυγος της γυναίκας, Χουάν Μανουέλ Ντορντάλ, από το σκάφος.

Συμβαίνει και στην Ελλάδα

Ηθοποιός ΖαλμάςΠολλοί είναι εκείνοι στη χώρα μας που έχουν επιλέξει τη διαμονή στα σκάφη τους την περίοδο της καραντίνας.

Αν κάνεις μια βόλτα στο Βουρκάρι Σαλαμίνας μέχρι τις προβλήτες, θα δεις και το σκάφος του γνωστού ηθοποιού Σταύρου Ζαλμά, ο οποίος έχει αγκυροβολήσει εκεί για να περάσει τις δύσκολες μέρες της καραντίνας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, ζει στο σκάφος διότι του αρέσει η ζωή στη θάλασσα. «Ακόμα και τώρα ζω στο σκάφος, είναι σαν ένα πολύ μικρό σπίτι. Μου αρέσουν οι μικροί χώροι. Και το σπίτι μου δεν είναι μεγάλο. Αλλά μου αρέσει και η ζωή στη θάλασσα. Είναι ένα μικρό φτηνό ιστιοπλοϊκό σκάφος που δεν έχει έξοδα συντήρησης ή χρήσης. Μου αρέσει η ζωή εκεί. Πέρυσι που ήμουν στη Θεσσαλονίκη το είχα πάρει επάνω και ζούσα εννέα μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Δείτε το σκάφος του στη Σαλαμίνα

Σκάφος ηθοποιού στη Σαλαμίνα

Απομόνωση σε ιδιωτικά νησιά

Εναλλακτικά, μια μικρή μερίδα του πληθυσμού σε όλο τον κόσμο επιλέγει και τα πολυτελή καταλύματα, προκειμένου να περάσει εκεί την περίοδο της απομόνωσης. Τον τελευταίο μήνα έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση για ιδιωτικά νησιά και καταλύματα σε απομονωμένες περιοχές. Συγκεκριμένα, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για τα νησιά στην Καραϊβική. «Είναι πιθανότατα το ασφαλέστερο μέρος στον πλανήτη για όποιον θέλει να ξεφύγει από τον κορονοϊό, διότι βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από την ακτή», δήλωσε στο CNBC ο Κρις Κρόλοου, επικεφαλής της πλατφόρμας ενοικίασης ιδιωτικών νησιών Private Islands.

Ιδιωτικό νησί

Περισσότερα σε Ειδήσεις