Κορωνοϊός-Ελλάδα: Άγνοια δηλώνουν τα Nοσοκομεία για τις δοκιμές του Ισραηλινού φαρμάκου

Η προσπάθεια για την εξεύρεση ενός αξιόπιστου φαρμάκου εναντίον του κορωνοϊού περνάει και από την Ελλάδα. Μια μεγάλη επιστημονική έρευνα που ξεκίνησε στο Ισραήλ  Καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου Nadir Arber, φέρνει αισιοδοξία για την παρασκευή ενός καινοτόμου φαρμάκου που θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της νόσου.

Του Κώστα Παππά

Ο καθηγητής Nadir Arber,  βρέθηκε  στην Ελλάδα , ώστε να έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες και να ξεκινήσει σύντομα η κλινική μελέτη στη χώρα μας. Η κλινική μελέτη θα ξεκινήσει στα Νοσοκομεία "Αττικόν" και "Σωτηρία" και χορηγός της είναι η Ιατρική Εταιρία Αθηνών.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του kedenews.gr από αξιόπιστες πηγές των δύο μεγάλων νοσοκομείων , ακόμα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις δοκιμές αυτές. "Δεν γνωρίζουμε κάτι για το θέμα αυτό ακόμα" τόνισαν πηγές των νοσοκομείων . "Έχουν γίνει μόνο κάποιες πρόδρομες συζητήσεις , μένει να φανεί το επιστημονικό μέρος σχετικά με την μελέτη , αλλά ακόμη δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες", ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Στην Ελλάδα ο Καθηγητής Arber

Τον καθηγητή Nadir Arber υποδέχθηκαν στο Νοσοκομείο "Αττικόν", ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

O κ. Κοντοζαμάνης καλωσορίζοντας  τον καθηγητή Nadir Arber στη χώρα μας, δήλωσε οτι: «Aισιοδοξούμε ότι θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της πανδημίας, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα αποτελέσματα είναι θετικά». Άμεσα προσέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θα ξεκινήσει στην Ελλάδα, σε συνεργασία με Ισραηλινούς επιστήμονες, η κλινική μελέτη για το νέο φάρμακο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε και συμφώνησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τη συμμετοχή ελληνικών νοσοκομείων στις κλινικές δοκιμές.

Κάποιες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το υπό δοκιμή φάρμακο αναφέρουν  οτι αυτό είναι  εισπνεόμενο και κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια στους ασθενείς που το έλαβαν, όπως ο Nadir Arber, έχει αναφέρει. Παράλληλα, είχε τονίσει πως το φάρμακο είχε θετική επίδραση στην εξέλιξη των ασθενών. Το φάρμακο αυτό είχε σχεδιαστεί αρχικά εναντίον του καρκίνου των ωοθηκών

Ο ίδιος ο Καθηγητής  δήλωσε ότι «ακόμα και αν τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους, ακόμη και αν δεν υπάρξουν νέες μεταλλάξεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο κορωνοϊός θα μείνει μαζί μας». Πρόσθεσε ότι «για αυτό αναπτύξαμε αυτό το ειδικό φάρμακο».

Περισσότερα σε Ειδήσεις