Τεχνικές οδηγίες στους δήμους για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Όλα όσα θα πρέπει να κάνουν οι Δήμοι για την φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

Μετά τις προσπάθειες που γίνονται για να μπουν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα στην ζωή μας γνωστοποιήθηκαν και οι υποχρεώσεις των Δήμων ως προς την επιτυχημένη φόρτιση τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη υπουργική απόφαση ως Φορέας Εκπόνησης του Σ.Φ.Η.Ο. ορίζεται ο εκάστοτε οικείος δήμος, ενώ προβλέπεται και δυνατότητα διαδημοτικών Σ.Φ.Η.Ο., με Φορέα Εκπόνησης 2 ή περισσότερους όμορους δήμους (στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ τους ή μετά από σύσταση συνδέσμου) ή Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.), στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ο.Τ.Α. και της Π.Ε.Δ.

Η απόφαση του υπουργείο ορίζει ότι το Σ.Φ.Η.Ο. περιέχει υποχρεωτικά τη χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης Η/Ο εντός των διοικητικών ορίων του Φορέα Εκπόνησης, με πρόβλεψη τουλάχιστον 1 σημείου επαναφόρτισης ανά 1.000 κατοίκους, σε υπαίθριους ή στεγασμένους χώρους και θέσεις στάθμευσης.

Επίσης, προβλέπεται η χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης και σημείων επαναφόρτισης Η/Ο σε τερματικούς σταθμούς δημοτικών και αστικών συγκοινωνιών, καθώς και για την εξυπηρέτηση τουριστικών λεωφορείων, οχημάτων τροφοδοσίας, ταξί και οχημάτων ΑΜΕΑ.

Δείτε αναλυτικά όλη την απόφαση εδώ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις