Πάσχα: sms ψησίματος, στέλνεις και ψήνεις

 

Οι πρώτες έξυπνες ψησταριές είναι πλέον πραγματικότητα. Αν κάποιος έχει βαρεθεί να ξεροσταλιάζει πάνω από μια ψησταριά μπορεί εύκολα πλέον με το κινητό του τηλέφωνο να κατεβάσει μια εφαρμογή και αφού αγοράσει και μια «έξυπνη» ψησταριά να ψήνει… εξ αποστάσεως

 

Του Κώστα Παππά

Αν το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα δεχθείτε μήνυμα στο κινητό σας , μπορεί να μην είναι κάποιος συγγενής ή φίλος που σας στέλνει ευχές, αλλά η ψησταριά σας που  ενημερώνει ότι το ψήσιμο ολοκληρώθηκε. Μπροστά λοιπόν σε  μια νέα τεχνολογική πραγματικότητα βρίσκεται ακόμα και το παραδοσιακό ψήσιμο , καθώς οι έξυπνες συσκευές κερδίζουν έδαφος ακόμα και στο ψήσιμο. Το Kedenews.gr επικοινώνησε με την εταιρεία  του κ. Σωτήρη Μποζατζίδη  στη Θεσσαλονίκη που εισάγει  ως αντιπρόσωπος αμερικανικής εταιρείας τις έξυπνες ψησταριές.

 

Η υπεύθυνη marketing της εταιρείας κυρία Άννα- Μαρία Παπαδάκη μας ενημέρωσε σχετικά: «Μιλάμε για ψησταριές που καίνε 100% πέλετ. Δε μιλάμε για ψησταριές σούβλας , αλλά σε αυτές τις ψησταριές μπορεί κάποιος να βάλει ένα μεγάλο κομμάτι κρέας , μάλιστα κάποιοι βάζουν και ένα μικρό γουρουνάκι.  Είναι έξι διαφορετικά μεγέθη από 3 διαφορετικές σειρές ψησταριών. Κατεβάζουμε λοιπόν ένα application της traegger στο κινητό μας. Στην εφαρμογή αυτή μπορούν να βρουν απεριόριστες πληροφορίες , σε ότι αφορά συνταγές , μυστικά μαγειρέματος και ψησίματος».

Ψησταριά με wi-fi και ενημέρωση στο κινητό

Η κυρία Παπαδάκη εξηγώντας μας τον τρόπο με τον οποίο γίνεται το ψήσιμο μέσω κινητού εξήγησε: « Ο καταναλωτής λοιπόν μπορεί να ενημερωθεί μέσα από την εφαρμογή , όταν η  θερμοκρασία μέσα στην ψησταριά φθάσει στην θερμοκρασία που έχει ορίσει. Μέσα από την εφαρμογή αυτή έχει συνδεθεί και η ψησταριά τους και φθάνει notification –γνωστοποίηση ότι το φαγητό έφθασε στην θερμοκρασία που είχαν επιλέξει. Αν μιλάμε για συσκευές ios μπορούν να συνδεθούν με το i-watch και να παίρνουν από εκεί την πληροφορία και την σχετική ενημέρωση. Το λειτουργικό αυτό υπάρχει πάνω στην ψησταριά και στέλνει  τα σχετικά μηνύματα. Η ψησταριά στέλνει με το δικό μας wi-fi  τις σχετικές πληροφορίες στην εφαρμογή που εγκαταστήσαμε στο κινητό μας. Από την εφαρμογή αυτή μπορούμε εξ αποστάσεως να ρυθμίζουμε την ψησταριά , να την ανοίξουμε ή να την κλείσουμε, ή να διατηρήσουμε το φαγητό σε κατάσταση για ζέσταμα».

 

Πόσο όμως μπορεί να κοστίζει μια τέτοια έξυπνη ψησταριά;  Η  κυρία Παπαδάκη μας απάντησε: «Οι τιμές για τις «έξυπνες» αυτές ψησταριές ξεκινούν από 999 ευρώ και φθάνουν μέχρι τα 2999 ευρώ ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της κάθε ψησταριάς».

Περισσότερα σε Ειδήσεις