Χαρδαλιάς: Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός

Στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε ότι τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 5.472, ενώ βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό όσοι διαγνώστηκαν θετικοί, όπως και οι επαφές τους.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως:

  • H χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη την Ελλάδα στους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
  • Δεν επιτρέπεται η λειτουργία της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού κατά τις εξής ώρες: Από τη 01.00 έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 1, από τις 00.30 έως τις 05.00 στις περιοχές του επιπέδου 2 και από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί στις περιοχές του επιπέδου 3.
  • Oρίζεται ανώτατο όριο ατόμων για τις συναθροίσεις τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα, στις περιοχές του επιπέδου 1, το όριο είναι 100 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 2, το όριο είναι τα 50 άτομα. Για τις περιοχές του επιπέδου 3, το όριο είναι 9 άτομα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα που ήδη ισχύουν.

«Η συζήτηση για τη λήψη νέων μέτρων ή την αλλαγή επιπέδου συναγερμού, δε βοηθά το στόχο μας. Δε χρειάζονται μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία μας και των γύρω μας. Αρκεί να τηρήσουμε αυτά που ισχύουν», τόνισε.

Μάσκα και στα εστιατόρια όσο δεν τρώμε

Σε ερώτηση που δέχθηκε για την εστίαση, ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Είναι σημαντικό να κινούμαστε με μάσκα σε όλους του χώρους και όσο περισσότερο τη χρησιμοποιούμε τόσο σημαντικότερο είναι. Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός και σε αυτές τις περιπτώσεις».

Διευκρίνισε πάντως ότι δε χρησιμοποιούμε τη μάσκα όταν καθόμαστε στο τραπέζι για να δειπνήσουμε, αλλά όταν κινούμαστε μέσα στο εστιατόριο και ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπόλοιπο κόσμο πρέπει η μάσκα να χρησιμοποιείται.

Περισσότερα σε Ειδήσεις